Бамберг је нови шампион Њемачке!

Срби предали титулу, Бамберг првак Немачке! Бајерн није успео да одбрани наслов. У мајсторици, 88:84 за Бросе. Ово је седма титула првака за клуб из Бамберга.

Кошарка 21.06.2015 | 17:45
Бамберг је нови шампион Њемачке!

Пета титула шампиона Немачке у последњих шест година за Бросе Баскет! Клуб из Бамберга савладао је Бајерн из Минхена у мајсторици финала плеј-офа са 88:84.

Прве две четвртине биле су пресудне. Бросе је кренуо снажно у овај дуел, стегао одбрану и у прве две деонице примио је 36 поена, а постигао 49. Та разлика од око 10 поена стајала је на семафору током већине овог одлучујућег дуела. Бајерн је највише стегао у четвртој четвртини када је видео да је Ђаво однео шалу, али се за клуб који са клупе води Светислав Пешић испоставило да је однео и трофеј.

У последњих двадесет секунди ушло се са плус три за домаће. Брајс Тејлор је закуцао и довео госте на корак до великог преокрета. Међутим, Пешићеви пулени нису имали снаге за преокрет. Брајант је постигао кош за 84:86 на 4,7 секунди до краја, али то је било све.

Чак пет кошаркаша у домаћем тиму имало је двоцифрен број убачених поена. Тревор Мбакве је предњачио са 20 убачених поена, Даријуш Милер је убацио 12 поена али и неке тројке које су биле можда и одлучујуће током треће четвртине, док је Јанис Стелнијекс био стандардно добар. Постигао је можда и одлучујући поен са линије слободних бацања. Код Бајерна најбољи је био Џон Брајант са 16 убачених поена, а солидан је био и Василије Мицић са шест убачених поена и четири асистенције. Владимир Штимац дао је седам поена, а Душко Савановић се није уписао у стрелце.

На крају, победа Бамберга и враћање на шампионски трон Немачке, после једногодишње владавине Бајерна.

Немачка, финале плеј-офа:
Бамберг – Бајерн 88:84 (26:19, 23:17, 14:14, 25:34), 3:2 у серији

Коментари / 0

Оставите коментар