Bamberg je novi šampion Njemačke!

Srbi predali titulu, Bamberg prvak Nemačke! Bajern nije uspeo da odbrani naslov. U majstorici, 88:84 za Brose. Ovo je sedma titula prvaka za klub iz Bamberga.

Košarka 21.06.2015 | 17:45
Bamberg je novi šampion Njemačke!

Peta titula šampiona Nemačke u poslednjih šest godina za Brose Basket! Klub iz Bamberga savladao je Bajern iz Minhena u majstorici finala plej-ofa sa 88:84.

Prve dve četvrtine bile su presudne. Brose je krenuo snažno u ovaj duel, stegao odbranu i u prve dve deonice primio je 36 poena, a postigao 49. Ta razlika od oko 10 poena stajala je na semaforu tokom većine ovog odlučujućeg duela. Bajern je najviše stegao u četvrtoj četvrtini kada je video da je Đavo odneo šalu, ali se za klub koji sa klupe vodi Svetislav Pešić ispostavilo da je odneo i trofej.

U poslednjih dvadeset sekundi ušlo se sa plus tri za domaće. Brajs Tejlor je zakucao i doveo goste na korak do velikog preokreta. Međutim, Pešićevi puleni nisu imali snage za preokret. Brajant je postigao koš za 84:86 na 4,7 sekundi do kraja, ali to je bilo sve.

Čak pet košarkaša u domaćem timu imalo je dvocifren broj ubačenih poena. Trevor Mbakve je prednjačio sa 20 ubačenih poena, Darijuš Miler je ubacio 12 poena ali i neke trojke koje su bile možda i odlučujuće tokom treće četvrtine, dok je Janis Stelnijeks bio standardno dobar. Postigao je možda i odlučujući poen sa linije slobodnih bacanja. Kod Bajerna najbolji je bio Džon Brajant sa 16 ubačenih poena, a solidan je bio i Vasilije Micić sa šest ubačenih poena i četiri asistencije. Vladimir Štimac dao je sedam poena, a Duško Savanović se nije upisao u strelce.

Na kraju, pobeda Bamberga i vraćanje na šampionski tron Nemačke, posle jednogodišnje vladavine Bajerna.

Nemačka, finale plej-ofa:
Bamberg – Bajern 88:84 (26:19, 23:17, 14:14, 25:34), 3:2 u seriji

Komentari / 0

Ostavite komentar