Евролига на прагу невјероватне одлуке!!!

Специјална позивница иде у Турску, али не Каршијаки?! Нови шампион ће изгубити трку за вајлдкард због помало чудних околности, Галатасарај или Дарушафака играће елитно такмичење наредне сезоне...

Кошарка 22.06.2015 | 08:00
Евролига на прагу невјероватне одлуке!!!

Турска и даље очима не верује - Каршијака је национални шампион! Мало ко могао је да прогнозира да ће екипа из Измира у конкуренцији финансијских гиганта попут Ефеса, Фенербахчеа, Галатасараја и Бешикташа успети да освоји титулу државног првака, али на крају се показало да бој не бије светло оружје, већ срце у јунака. Каршијака је на путу до прве титуле после 28 година прегазила све редом, а посебно Фенербахче и Ефес и тиме успела да учини оно што ниједан клуб ван Истанбула није већ 15 пуних година. Тачније, од Тофаша и 2000. године.

Клуб који је ове сезоне имао тек 11. буџет (2.500.000 евра) у Турској направио је право чудо, после којег је сан о Евролиги постао реалност. Али, само на кратко!

Наиме, како специјализовани кошаркашки портал Еурохоопс сазнаје, Евролига је на прагу одлуке да једну специјалну позивницу пошаље у Турску, што је и било најављено раније. Али, вајлдкард неће отићи новом прваку, већ Дарушафаки или чак Галатасарају?!

Евролига има намеру да до краја испоштује нови финансијски правилник, по којем ниједан клуб не сме да има дуговања, а минималан буџет мора да буде 4.000.000 евра. Како је Каршијака освојила титулу, тако је управа потврдила да ће клуб наредне сезоне имати количину новца у границама предвиђеним евролигашким правилником. Али, проблем је настао у том што клуб има дуговања, али не према играчима, већ према њиховим агентима и фирмама са којим сарађује, због чега ће Каршијака највероватније изгубити борбу за специјалну позивницу!

Исти извор наводи и да ће Евролига вероватно вајлдкард доделити или Галатасарају или Дарушафаки, али како је најпопуларнији истанбулски клуб у тешкој финансијској ситуацији, врло је вероватно да ће елитно такмичење наредне сезоне играти Дарушафака. Мада, не би било искључено и да то буде Галатасарај, с обзиром на то да је генерални спонзор Евролиге Туркиш Ерлајнз, па ће самим тим вероватно у договору са том компанијом бити и одређен срећни добитник.

Подсетимо, Ефес и Фенербахче имају А лиценце, па њихов пласман у Евролигу није доведен у питање.

Коментари / 0

Оставите коментар