Evroliga na pragu nevjerovatne odluke!!!

Specijalna pozivnica ide u Tursku, ali ne Karšijaki?! Novi šampion će izgubiti trku za vajldkard zbog pomalo čudnih okolnosti, Galatasaraj ili Darušafaka igraće elitno takmičenje naredne sezone...

Košarka 22.06.2015 | 08:00
Evroliga na pragu nevjerovatne odluke!!!

Turska i dalje očima ne veruje - Karšijaka je nacionalni šampion! Malo ko mogao je da prognozira da će ekipa iz Izmira u konkurenciji finansijskih giganta poput Efesa, Fenerbahčea, Galatasaraja i Bešiktaša uspeti da osvoji titulu državnog prvaka, ali na kraju se pokazalo da boj ne bije svetlo oružje, već srce u junaka. Karšijaka je na putu do prve titule posle 28 godina pregazila sve redom, a posebno Fenerbahče i Efes i time uspela da učini ono što nijedan klub van Istanbula nije već 15 punih godina. Tačnije, od Tofaša i 2000. godine.

Klub koji je ove sezone imao tek 11. budžet (2.500.000 evra) u Turskoj napravio je pravo čudo, posle kojeg je san o Evroligi postao realnost. Ali, samo na kratko!

Naime, kako specijalizovani košarkaški portal Eurohoops saznaje, Evroliga je na pragu odluke da jednu specijalnu pozivnicu pošalje u Tursku, što je i bilo najavljeno ranije. Ali, vajldkard neće otići novom prvaku, već Darušafaki ili čak Galatasaraju?!

Evroliga ima nameru da do kraja ispoštuje novi finansijski pravilnik, po kojem nijedan klub ne sme da ima dugovanja, a minimalan budžet mora da bude 4.000.000 evra. Kako je Karšijaka osvojila titulu, tako je uprava potvrdila da će klub naredne sezone imati količinu novca u granicama predviđenim evroligaškim pravilnikom. Ali, problem je nastao u tom što klub ima dugovanja, ali ne prema igračima, već prema njihovim agentima i firmama sa kojim sarađuje, zbog čega će Karšijaka najverovatnije izgubiti borbu za specijalnu pozivnicu!

Isti izvor navodi i da će Evroliga verovatno vajldkard dodeliti ili Galatasaraju ili Darušafaki, ali kako je najpopularniji istanbulski klub u teškoj finansijskoj situaciji, vrlo je verovatno da će elitno takmičenje naredne sezone igrati Darušafaka. Mada, ne bi bilo isključeno i da to bude Galatasaraj, s obzirom na to da je generalni sponzor Evrolige Turkiš Erlajnz, pa će samim tim verovatno u dogovoru sa tom kompanijom biti i određen srećni dobitnik.

Podsetimo, Efes i Fenerbahče imaju A licence, pa njihov plasman u Evroligu nije doveden u pitanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar