Челси је шампион, али су навијачи...БРУКА!

Према најновијој студији, навијачи Челсија на дну табеле најстраственијих навијача на Тwиттеру. Близу су им навијачи Манчестер јунајтеда, Арсенала, Ливерпула...

Фудбал 21.06.2015 | 21:40
Челси је шампион, али су навијачи...БРУКА!

Ако је судити по активностима на друштвеној мрежи Тwиттер и исказивању емоција на њој, Челси је испао из Премијер лиге!

Лондонски клуб је заслужено, према приказаном и оствареном на терену, заслужио титулу првака Енглеске, али његови навијачи су подбацили. Уосталом, о томе је говорио и тренер Челсија Жозе Мурињо током сезоне, о тој млакој, позоришној атмосфери на Стамфорд бриџу.

У Енглеској је спроведена занимљива студија о томе како се навијачи клубова Премијер лиге понашају на Тwиттеру.

Извучен је овај закључак: навијачи Челсија и Стоука су најмање страствени на Тwиттеру (бар такве емоције показују). На дну, близу њима су и навијачи Манчестер ситија, Арсенала, Ливерпула... Додуше, навијачи Челсија се добро котирају у другој категорији - најсрећнији навијачи на Тwиттеру (деле 3. место).

Истраживање, односно анализа понашања навијача премијерлигашких клубова показала је ово:

Навијачи Барнлија, који је испао из Премијере лиге, били су НАЈСТРАСТВЕНИЈИ ове сезоне на Тwиттеру, а НАЈСРЕЋНИЈи су навијачи Свонсија.

Како је уопште направљено ово истраживање и како су дошли до ових података?

Кренуло се, најпре, од тога колико сваки клуб има пратилаца на Тwиттеру, а потом и од броја "меншоновања" (помињања) клуба у твитовима навијача, да би се израчунало колико страствене навијаче има сваки клуб.

Потом је "израчунато" и чији су навијачи најсрећнији или најпозитивнији на Тwиттеру, односно на, да тако кажемо - дигиталној/виртуелној трибини.

Трофеј у тој категорији припао је навијачима Свонсија, који су у твитовима ширили позитивну енергију и мисли и више од осталих навијача давали подршку свом клубу. Одмах иза њих су навијачи Барнлија и Астон Виле, дакле клубова који су се борили за опстанак.

ПРВИХ 5 у категорији НАЈСТРАСТВЕНИЈИ НАВИЈАЧИ:

Барнли
Евертон
Лестер
Квинс Парк Ренџерс и Кристал Палас (деле 4. место)
Астон Вила

ПРВИХ 5 у категорији НАЈСРЕЋНИЈИ (НАЈПОЗИТИВНИЈИ НАВИЈАЧИ):

Свонси
Барнли
Астон Вила
Стоук
Челси

Коментари / 0

Оставите коментар