Čelsi je šampion, ali su navijači...BRUKA!

Prema najnovijoj studiji, navijači Čelsija na dnu tabele najstrastvenijih navijača na Twitteru. Blizu su im navijači Mančester junajteda, Arsenala, Liverpula...

Fudbal 21.06.2015 | 21:40
Čelsi je šampion, ali su navijači...BRUKA!

Ako je suditi po aktivnostima na društvenoj mreži Twitter i iskazivanju emocija na njoj, Čelsi je ispao iz Premijer lige!

Londonski klub je zasluženo, prema prikazanom i ostvarenom na terenu, zaslužio titulu prvaka Engleske, ali njegovi navijači su podbacili. Uostalom, o tome je govorio i trener Čelsija Žoze Murinjo tokom sezone, o toj mlakoj, pozorišnoj atmosferi na Stamford bridžu.

U Engleskoj je sprovedena zanimljiva studija o tome kako se navijači klubova Premijer lige ponašaju na Twitteru.

Izvučen je ovaj zaključak: navijači Čelsija i Stouka su najmanje strastveni na Twitteru (bar takve emocije pokazuju). Na dnu, blizu njima su i navijači Mančester sitija, Arsenala, Liverpula... Doduše, navijači Čelsija se dobro kotiraju u drugoj kategoriji - najsrećniji navijači na Twitteru (dele 3. mesto).

Istraživanje, odnosno analiza ponašanja navijača premijerligaških klubova pokazala je ovo:

Navijači Barnlija, koji je ispao iz Premijere lige, bili su NAJSTRASTVENIJI ove sezone na Twitteru, a NAJSREĆNIJi su navijači Svonsija.

Kako je uopšte napravljeno ovo istraživanje i kako su došli do ovih podataka?

Krenulo se, najpre, od toga koliko svaki klub ima pratilaca na Twitteru, a potom i od broja "menšonovanja" (pominjanja) kluba u tvitovima navijača, da bi se izračunalo koliko strastvene navijače ima svaki klub.

Potom je "izračunato" i čiji su navijači najsrećniji ili najpozitivniji na Twitteru, odnosno na, da tako kažemo - digitalnoj/virtuelnoj tribini.

Trofej u toj kategoriji pripao je navijačima Svonsija, koji su u tvitovima širili pozitivnu energiju i misli i više od ostalih navijača davali podršku svom klubu. Odmah iza njih su navijači Barnlija i Aston Vile, dakle klubova koji su se borili za opstanak.

PRVIH 5 u kategoriji NAJSTRASTVENIJI NAVIJAČI:

Barnli
Everton
Lester
Kvins Park Rendžers i Kristal Palas (dele 4. mesto)
Aston Vila

PRVIH 5 u kategoriji NAJSREĆNIJI (NAJPOZITIVNIJI NAVIJAČI):

Svonsi
Barnli
Aston Vila
Stouk
Čelsi

Komentari / 0

Ostavite komentar