Расизам у енглеској репрезентацији?!

Енглеску јавност узбуркала је фотографија "Дејли мејла" на којој се види како бели и црни играчи младе репрезентације седе одвојено за ручком. Наводно тако је и у осталим ситуацијама. Селектор Герет Саутгејт оштро демантује.

Фудбал 21.06.2015 | 20:00
Расизам у енглеској репрезентацији?!

Расизам у младој енглеској фудбалској репрезентацији (играчи до 21 године)!?

Фотографија коју је објавио "Дејли мејл" узбуркала је јавност у Енглеској. Наводно су играчи подељени све време - док обедују, док тренирају, у теретани, по собама...

На фотографији коју видите снимљеној за време ручају јасно се види да бели и црни играчи седе одвојено.

"Шта нам ова фотографија говори о расизму у Енглеској? Шта би требало написати после оваквих призора? Како да децу учимо мултикултуралности? Помодно је говорити о поштовању и искорењивању расизма, али друштво није онакво какво мислимо да јесет", коментар је "Дејли мејла".

Данас се, међутим, тим поводом огласио селектор енглеске селекције до 21 године Герет Саутгејт који је изјавио да такве приче и оптужбе "тешко падају на стомак".

"Говорим из сопственог искуства - у млађим категоријама енглеских репрезентација нема ни говора о расизму. Ова фотографија је сушта супротност од атмосфере коју имамо у тиму. Свако ко је видео ову групу фудбалера, свако ко је био са нама зна какво је реално стање", одговорио је Саутгејт на ову фотографију.

Наставио је:

"Био сам у Кристал Паласу и са Крисом Пауелом и Џоном Салаком. Били смо саиграчи још из млађих дана, расли смо заједно и дан данас смо одлични пријатељи. Што се мене тиче, спорт је изнад било које религије, раса, свега. Знам да постоје проблеми у нашем друштву, јасно је да можемо много боље, али овакве оптужбе о тиму који тренирам и водим баш ми тешко падају на стомак".

Енглеска репрезентација, иначе, учествује на Европском првенству у Чешкој.

Коментари / 0

Оставите коментар