Rasizam u engleskoj reprezentaciji?!

Englesku javnost uzburkala je fotografija "Dejli mejla" na kojoj se vidi kako beli i crni igrači mlade reprezentacije sede odvojeno za ručkom. Navodno tako je i u ostalim situacijama. Selektor Geret Sautgejt oštro demantuje.

Fudbal 21.06.2015 | 20:00
Rasizam u engleskoj reprezentaciji?!

Rasizam u mladoj engleskoj fudbalskoj reprezentaciji (igrači do 21 godine)!?

Fotografija koju je objavio "Dejli mejl" uzburkala je javnost u Engleskoj. Navodno su igrači podeljeni sve vreme - dok obeduju, dok treniraju, u teretani, po sobama...

Na fotografiji koju vidite snimljenoj za vreme ručaju jasno se vidi da beli i crni igrači sede odvojeno.

"Šta nam ova fotografija govori o rasizmu u Engleskoj? Šta bi trebalo napisati posle ovakvih prizora? Kako da decu učimo multikulturalnosti? Pomodno je govoriti o poštovanju i iskorenjivanju rasizma, ali društvo nije onakvo kakvo mislimo da jeset", komentar je "Dejli mejla".

Danas se, međutim, tim povodom oglasio selektor engleske selekcije do 21 godine Geret Sautgejt koji je izjavio da takve priče i optužbe "teško padaju na stomak".

"Govorim iz sopstvenog iskustva - u mlađim kategorijama engleskih reprezentacija nema ni govora o rasizmu. Ova fotografija je sušta suprotnost od atmosfere koju imamo u timu. Svako ko je video ovu grupu fudbalera, svako ko je bio sa nama zna kakvo je realno stanje", odgovorio je Sautgejt na ovu fotografiju.

Nastavio je:

"Bio sam u Kristal Palasu i sa Krisom Pauelom i Džonom Salakom. Bili smo saigrači još iz mlađih dana, rasli smo zajedno i dan danas smo odlični prijatelji. Što se mene tiče, sport je iznad bilo koje religije, rasa, svega. Znam da postoje problemi u našem društvu, jasno je da možemo mnogo bolje, ali ovakve optužbe o timu koji treniram i vodim baš mi teško padaju na stomak".

Engleska reprezentacija, inače, učestvuje na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar