Драма у "Фероелектро", радница у болници

Иако је данас у посјед фирме "Фероелектро" требала ући Влада ФБиХ и то након што је раскинут купопродајни уговор са фирмом "Станић-Инвест", то је представницима Владе онемогућено те је Скупштина овога предузећа отказана због недостатка кворума.

Босна и Херцеговина 20.06.2015 | 11:11
Драма у "Фероелектро", радница у болници

Након тога, испред хангара у Халиловићима, у којем се требала одржати Скупштина те Влада ФБиХ именовати свој Надзорни одбор и друге управљачке структуре, одиграла се права драма.

Огорчени радници и на рубу егзистенције захтијевали су од чланова да се Скупштина одржи и да се коначно ријеши њихова судбина. Но, нису успјели.

"Станићи су показали мишиће и нису дозволили присуство представници Владе ФБиХ на Скупштини под изговором да је закаснила да се пријави те су онда отказали Скупштину због недостатка кворума", казао је за Клиx.ба Сенад Смајић, представник синдиката "Фероелектра".

Према његовим ријечима, такво понашање је изазвало бунт међу радницима који су на рубу снага у дугогодишњој борби за своја права. Једној радници је позлило.

"Наша колегица Муневера Друговац је завршила у болници. Она је и раније имала мождани удар због "Фероелектра", кичму је сломила и ево, како се чини, агонија се наставља", казао је он.

С друге стране, захваљујући великом броју радника обезбјеђења и полиције, чланови Скупштине су изјурили и напустили просторије у својим аутомобилима.

Индикативно је, каже Смајић, да се Скупштина поред 6.000 квадратних метара канцеларијског простора у Титовој улици требала одржати у хангару у којем су сломљене и прљаве столице.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

20.06.2015 10:08

Људи, градјани БиХ!!! Сви на ноге па на улицу, доста је висе овог јаваслука! Гдје нам је ј.б.на полиција да хапси ове кримосе, политицаре, клосаре! Докле ово висеееее... Нек иде све у ПМ.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

20.06.2015 10:19

Све што је народ створио у 50 година постојања Југославије, мора припасти тајкунима. Таква је директива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Поглед са стране

20.06.2015 22:45

То је све тај исти народ крив, ти (безобзира на националост, абсолутно сви) бирају странке, које их покрадосе. Некада су радили, сад страјкују и гладују. А кад додју избори, сву глад и бједу забораве и опет истима дају глас.

Name

марко самардзиц

20.06.2015 10:58

Станици преваранти!Револуција!!!

ОДГОВОРИТЕ