Drama u "Feroelektro", radnica u bolnici

Iako je danas u posjed firme "Feroelektro" trebala ući Vlada FBiH i to nakon što je raskinut kupoprodajni ugovor sa firmom "Stanić-Invest", to je predstavnicima Vlade onemogućeno te je Skupština ovoga preduzeća otkazana zbog nedostatka kvoruma.

Bosna i Hercegovina 20.06.2015 | 11:11
Drama u "Feroelektro", radnica u bolnici

Nakon toga, ispred hangara u Halilovićima, u kojem se trebala održati Skupština te Vlada FBiH imenovati svoj Nadzorni odbor i druge upravljačke strukture, odigrala se prava drama.

Ogorčeni radnici i na rubu egzistencije zahtijevali su od članova da se Skupština održi i da se konačno riješi njihova sudbina. No, nisu uspjeli.

"Stanići su pokazali mišiće i nisu dozvolili prisustvo predstavnici Vlade FBiH na Skupštini pod izgovorom da je zakasnila da se prijavi te su onda otkazali Skupštinu zbog nedostatka kvoruma", kazao je za Klix.ba Senad Smajić, predstavnik sindikata "Feroelektra".

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje je izazvalo bunt među radnicima koji su na rubu snaga u dugogodišnjoj borbi za svoja prava. Jednoj radnici je pozlilo.

"Naša kolegica Munevera Drugovac je završila u bolnici. Ona je i ranije imala moždani udar zbog "Feroelektra", kičmu je slomila i evo, kako se čini, agonija se nastavlja", kazao je on.

S druge strane, zahvaljujući velikom broju radnika obezbjeđenja i policije, članovi Skupštine su izjurili i napustili prostorije u svojim automobilima.

Indikativno je, kaže Smajić, da se Skupština pored 6.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u Titovoj ulici trebala održati u hangaru u kojem su slomljene i prljave stolice.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

20.06.2015 10:08

Ljudi, gradjani BiH!!! Svi na noge pa na ulicu, dosta je vise ovog javasluka! Gdje nam je j.b.na policija da hapsi ove krimose, politicare, klosare! Dokle ovo viseeeee... Nek ide sve u PM.!!!

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

20.06.2015 10:19

Sve što je narod stvorio u 50 godina postojanja Jugoslavije, mora pripasti tajkunima. Takva je direktiva.

ODGOVORITE
Name

RE Pogled sa strane

20.06.2015 22:45

To je sve taj isti narod kriv, ti (bezobzira na nacionalost, absolutno svi) biraju stranke, koje ih pokradose. Nekada su radili, sad strajkuju i gladuju. A kad dodju izbori, svu glad i bjedu zaborave i opet istima daju glas.

Name

marko samardzic

20.06.2015 10:58

Stanici prevaranti!Revolucija!!!

ODGOVORITE