Прескупо тржиште косе у Америци

Веровали или не, тржиште косе у Америци вреди пет милијарди долара. Једно истраживање показало је да шест од десет Афроамериканки свакодневно носи перике или уметке.

Занимљивости 20.06.2015 | 09:11
Прескупо тржиште косе у Америци

Зато је компанија "Мејвен" решила да иступи и изађе у сусрет женама које немају могућности да дају баснословне суме новца на квалитетније уметке.


- Жене у Индији продају своју косу купцима из Кине, који је потом обраде, спакују и продају корејским дистрибутерима. Они потом те уметке и перике продају продавницама у Америци, које обично држе Корејци, а онда их продају Афроамериканкама - прича један од сувласника компаније "Мејвен".

Око 95 посто Афроамериканки не може да приушти фризера, па је зато ова компанија решила да директно продаје дистрибутерима природну косу, без посредника и толиког путовања због чега цена уметака и перика расте. Ова компанија зато сада сарађује са преко 30.000 фризера широм земље.

Због огромног пораста капитала ове компаније, многи су решили да улажу у њу и да постају власници њених деоница, а међу њима налази се и тенисерка Серена Вилијамс.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар