Preskupo tržište kose u Americi

Verovali ili ne, tržište kose u Americi vredi pet milijardi dolara. Jedno istraživanje pokazalo je da šest od deset Afroamerikanki svakodnevno nosi perike ili umetke.

Zanimljivosti 20.06.2015 | 09:11
Preskupo tržište kose u Americi

Zato je kompanija "Mejven" rešila da istupi i izađe u susret ženama koje nemaju mogućnosti da daju basnoslovne sume novca na kvalitetnije umetke.


- Žene u Indiji prodaju svoju kosu kupcima iz Kine, koji je potom obrade, spakuju i prodaju korejskim distributerima. Oni potom te umetke i perike prodaju prodavnicama u Americi, koje obično drže Korejci, a onda ih prodaju Afroamerikankama - priča jedan od suvlasnika kompanije "Mejven".

Oko 95 posto Afroamerikanki ne može da priušti frizera, pa je zato ova kompanija rešila da direktno prodaje distributerima prirodnu kosu, bez posrednika i tolikog putovanja zbog čega cena umetaka i perika raste. Ova kompanija zato sada sarađuje sa preko 30.000 frizera širom zemlje.

Zbog ogromnog porasta kapitala ove kompanije, mnogi su rešili da ulažu u nju i da postaju vlasnici njenih deonica, a među njima nalazi se i teniserka Serena Vilijams.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar