И друго велико појачање стигло на Сан Сиро!

Милан завршио Кондогбију! Прелазни рок још није ни почео, а Росонери већ спискали преко 60.000.000 евра.

Фудбал 20.06.2015 | 11:45
И друго велико појачање стигло на Сан Сиро!

Док навијачи Милана жељно ишчекују промоцију првог великог појачања за наредну сезону Џексона Мартинеза, Адријано Галијани синоћ је у Монаку завршио још један посао! После вечере са Џефријем Кондогбијом и посредником у овом трансферу Нелијом Лукасом, директором инвестиционог фонда Дојен спортс, договор је коначно постигнут.

Кондогбија је практично већ играч Росонера, преостале су само да се заврше још правне заврзламе, с обзиром да Монаку не иде сав новац од трансфера, јер је већински власник права над некадашњим играчем Севиље управо поменути фонд.

А ради се заиста великом трансферу. Незванично, Милан ће за репрезентативца Француске и некадашњег фудбалера Севиља искеширати око 30.000.000 евра, што је тек за неки милион мање од онога колико је плаћено Порту за Мартинеза. Дакле, само на двојицу играча и то пре него што је прелазни рок и почео италијански великан већ је спискао преко 60.000.000 евра.

Има ли још неко да сумња да ће Росонери овог лета добрано испразнити касу у жељи да коначно направе респектабилан тим који ће се борити за титулу?

Преговори са самим играчем ишли су лагано. Он је наиме имао уговор са Монаком до 2018. године за годишњу плату од 2.500.000 евра по сезони, док му је Милан устарту понудио милион више, што је овај одмах прихватио.

Следећи циљ Милана је довођење поузданог штопера. У најужој конкуренцији су три имена: Годин из Атлетика, Хумелс из Борусије Дортмунд и Абденур из Монака. Било је најава да ће се око овог последњег водити преговори синоћ, али за сада нема потврде да је направљен било какав корак напред. Као алтернатива овим именима помиње се српски интернационалац из Торина Максимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар