I drugo veliko pojačanje stiglo na San Siro!

Milan završio Kondogbiju! Prelazni rok još nije ni počeo, a Rosoneri već spiskali preko 60.000.000 evra.

Fudbal 20.06.2015 | 11:45
I drugo veliko pojačanje stiglo na San Siro!

Dok navijači Milana željno iščekuju promociju prvog velikog pojačanja za narednu sezonu Džeksona Martineza, Adrijano Galijani sinoć je u Monaku završio još jedan posao! Posle večere sa Džefrijem Kondogbijom i posrednikom u ovom transferu Nelijom Lukasom, direktorom investicionog fonda Dojen sports, dogovor je konačno postignut.

Kondogbija je praktično već igrač Rosonera, preostale su samo da se završe još pravne zavrzlame, s obzirom da Monaku ne ide sav novac od transfera, jer je većinski vlasnik prava nad nekadašnjim igračem Sevilje upravo pomenuti fond.

A radi se zaista velikom transferu. Nezvanično, Milan će za reprezentativca Francuske i nekadašnjeg fudbalera Sevilja iskeširati oko 30.000.000 evra, što je tek za neki milion manje od onoga koliko je plaćeno Portu za Martineza. Dakle, samo na dvojicu igrača i to pre nego što je prelazni rok i počeo italijanski velikan već je spiskao preko 60.000.000 evra.

Ima li još neko da sumnja da će Rosoneri ovog leta dobrano isprazniti kasu u želji da konačno naprave respektabilan tim koji će se boriti za titulu?

Pregovori sa samim igračem išli su lagano. On je naime imao ugovor sa Monakom do 2018. godine za godišnju platu od 2.500.000 evra po sezoni, dok mu je Milan ustartu ponudio milion više, što je ovaj odmah prihvatio.

Sledeći cilj Milana je dovođenje pouzdanog štopera. U najužoj konkurenciji su tri imena: Godin iz Atletika, Humels iz Borusije Dortmund i Abdenur iz Monaka. Bilo je najava da će se oko ovog poslednjeg voditi pregovori sinoć, ali za sada nema potvrde da je napravljen bilo kakav korak napred. Kao alternativa ovim imenima pominje se srpski internacionalac iz Torina Maksimović.

Komentari / 0

Ostavite komentar