Црна сриједа однијела три живота на путевима

Три лица су погинула у одвојеним саобраћајним несрећама које су се у сриједу послијеподне догодиле на подручју Лопара, Добој Југа и Сарајева, потврђено је у полицији.

Република Српска 19.06.2015 | 13:00
Црна сриједа однијела три живота на путевима

У првој несрећи код Добој Југа око 16 часова погинуо је Мустафа Зећо, затим је око 21.20 на подручју општине Лопаре живот изгубио Ратко Петрић (36), да би сат касније настрадао Ердин Дедић (19) у Сарајеву.

Петрић је погинуо када је управљајући аутомобилом "голф 2" слетио с пута у мјесту Пирковићи на регионалном путу Лопаре - Челићи.

С њим је у аутомобилу био и Желимир Лукић (18), који је са тешким повредама пребачен у медицински центар у Бијељини, али према првим информацијама, није животно угрожен.

- О овој тешкој несрећи обавијештен је надлежни тужилац који је наложио предузимање свих потребних вјештачења како би био утврђен тачан узрок ове несреће - рекла је јуче портпарол ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић.

Према причама мјештана Пирковића, ово је била веома тешка несрећа и Петрић је погинуо на лицу мјеста, док је Лукић имао велику срећу да преживи.

- Само неколико минута послије несреће дошао са­м до мјеста гдје су слетјели и призор је био стравичан. Петрићев "голф" је био у потпуности уништен - рекао је један од мјештана.

Он је испричао да је чуо да су они ишли у правцу села Челићи и да је Петрић у једној великој кривини, највјероватније због неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом и слетио с пута.

- Стропоштали су се низ велику стрмину и прво су ударили у стуб, који их је затим одбацио на ограду имања Ђорђа Сикимића. Од јачине удара пробили су ограду и вукли је неколико метара за собом, а затим се преврнули и завршили у Сикимићевом дворишту - рекао је саговорник.

Одмах се скупило доста људи да помогну, брзо је дошла и полиција и Хитна помоћ, али возачу није било спаса.

Само сат касније у Сарајеву је погинуо возач "аудија А4" Ердин Дедић на раскрсници улица Бутмирска цеста и Илирска на Илиџи.

Он се сударио са аутомобилом "алфа ромео" којим је управљао Аднан Абазовић (34), а који је као и његов сувозач Фјодор Милошевић (33) тешко повријеђен.

Према незваничним информацијама, Дедић је прије неколико дана прославио матуру, а возило је власништво његове мајке.

Трећа несрећа са смртним исходом десила се на раскрсници у насељу Каруше, у општини Добој Југ, гдје су се сударили аутомобил "даеву" који је возио Мустафа Зећо и цистерна, а у овој несрећи возач је остао мртав на лицу мјеста.

До несреће је дошло када је возач аутомобила покушао да се укључи на магистрални пут према Добоју. На њега је из супротног смјера налетјела цистерна фирме "Тишко бенц" из Биле. Камион је директно ударио у аутомобил и одбацио га на супротну страну пута, а тијело возача из смрсканог аутомобила извадили су ватрогасци из Добоја помоћу посебне опреме.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар