Crna srijeda odnijela tri života na putevima

Tri lica su poginula u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se u srijedu poslijepodne dogodile na području Lopara, Doboj Juga i Sarajeva, potvrđeno je u policiji.

Republika Srpska 19.06.2015 | 13:00
Crna srijeda odnijela tri života na putevima

U prvoj nesreći kod Doboj Juga oko 16 časova poginuo je Mustafa Zećo, zatim je oko 21.20 na području opštine Lopare život izgubio Ratko Petrić (36), da bi sat kasnije nastradao Erdin Dedić (19) u Sarajevu.

Petrić je poginuo kada je upravljajući automobilom "golf 2" sletio s puta u mjestu Pirkovići na regionalnom putu Lopare - Čelići.

S njim je u automobilu bio i Želimir Lukić (18), koji je sa teškim povredama prebačen u medicinski centar u Bijeljini, ali prema prvim informacijama, nije životno ugrožen.

- O ovoj teškoj nesreći obaviješten je nadležni tužilac koji je naložio preduzimanje svih potrebnih vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok ove nesreće - rekla je juče portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Prema pričama mještana Pirkovića, ovo je bila veoma teška nesreća i Petrić je poginuo na licu mjesta, dok je Lukić imao veliku sreću da preživi.

- Samo nekoliko minuta poslije nesreće došao sa­m do mjesta gdje su sletjeli i prizor je bio stravičan. Petrićev "golf" je bio u potpunosti uništen - rekao je jedan od mještana.

On je ispričao da je čuo da su oni išli u pravcu sela Čelići i da je Petrić u jednoj velikoj krivini, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta.

- Stropoštali su se niz veliku strminu i prvo su udarili u stub, koji ih je zatim odbacio na ogradu imanja Đorđa Sikimića. Od jačine udara probili su ogradu i vukli je nekoliko metara za sobom, a zatim se prevrnuli i završili u Sikimićevom dvorištu - rekao je sagovornik.

Odmah se skupilo dosta ljudi da pomognu, brzo je došla i policija i Hitna pomoć, ali vozaču nije bilo spasa.

Samo sat kasnije u Sarajevu je poginuo vozač "audija A4" Erdin Dedić na raskrsnici ulica Butmirska cesta i Ilirska na Ilidži.

On se sudario sa automobilom "alfa romeo" kojim je upravljao Adnan Abazović (34), a koji je kao i njegov suvozač Fjodor Milošević (33) teško povrijeđen.

Prema nezvaničnim informacijama, Dedić je prije nekoliko dana proslavio maturu, a vozilo je vlasništvo njegove majke.

Treća nesreća sa smrtnim ishodom desila se na raskrsnici u naselju Karuše, u opštini Doboj Jug, gdje su se sudarili automobil "daevu" koji je vozio Mustafa Zećo i cisterna, a u ovoj nesreći vozač je ostao mrtav na licu mjesta.

Do nesreće je došlo kada je vozač automobila pokušao da se uključi na magistralni put prema Doboju. Na njega je iz suprotnog smjera naletjela cisterna firme "Tiško benc" iz Bile. Kamion je direktno udario u automobil i odbacio ga na suprotnu stranu puta, a tijelo vozača iz smrskanog automobila izvadili su vatrogasci iz Doboja pomoću posebne opreme.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar