Вечера из снова у Занзибару

Ресторанчић који зависи од плиме и осеке место је које морају посетити сви они који се спремају на ову далеку дестинацију.

Путовања 19.06.2015 | 10:14
Вечера из снова у Занзибару

Смештен на осам метара високој стени и са свих страна окружен Индијским океаном, који се за време плиме попне чак пет метара, ресторан Рок, који је отворен пре три године, пружа одличну храну, али и јединствен доживљај и фантастичан поглед на океан.

За време плиме до ресторана је немогуће доћи пешке, јер је смештен на усамљеној стени у мору. Једино је до њега могуће допливати, или ако је осека, дошетати. С обзиром на то да се гости задрже најчешће до касних вечерњих сати, кад поново почне плима, особље их превезе бродом до обале.

Ресторан, који изгледом највише подсећа на мешавину колибе и бунгалова, саграђен је од локалних материјала, највише дрвета, а има и предивну терасу с укупно 45 места.

Власник коме је пала на памет идеја отварања овог уникатног објекта је локални рибар, који гостима сваки дан припрема храну уловљену који метар од кухиње. Рибе, хоботнице, разне шкољке, ракови - свакодневно су на менију, а уз њих можете комбиноватии велики избор вина за потпуни ужитак.

У сваком случају, ако вас пут нанесе негде у Занзибар, немојте пропустити прилику да не посетите ресторан Рок.

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПЕНЗИОНЕР РС

19.06.2015 15:50

Како ћу резервисати мјесто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛЕКТРОИНЖЕЊЕР СА БИРОА

19.06.2015 16:09

Ја ћу резервисати за обојицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карлова тетка из рс

19.06.2015 22:52

охохохо исмијах се до бола. Поздрав за пензионера и електроинзењера

ОДГОВОРИТЕ