Večera iz snova u Zanzibaru

Restorančić koji zavisi od plime i oseke mesto je koje moraju posetiti svi oni koji se spremaju na ovu daleku destinaciju.

Putovanja 19.06.2015 | 10:14
Večera iz snova u Zanzibaru

Smešten na osam metara visokoj steni i sa svih strana okružen Indijskim okeanom, koji se za vreme plime popne čak pet metara, restoran Rok, koji je otvoren pre tri godine, pruža odličnu hranu, ali i jedinstven doživljaj i fantastičan pogled na okean.

Za vreme plime do restorana je nemoguće doći peške, jer je smešten na usamljenoj steni u moru. Jedino je do njega moguće doplivati, ili ako je oseka, došetati. S obzirom na to da se gosti zadrže najčešće do kasnih večernjih sati, kad ponovo počne plima, osoblje ih preveze brodom do obale.

Restoran, koji izgledom najviše podseća na mešavinu kolibe i bungalova, sagrađen je od lokalnih materijala, najviše drveta, a ima i predivnu terasu s ukupno 45 mesta.

Vlasnik kome je pala na pamet ideja otvaranja ovog unikatnog objekta je lokalni ribar, koji gostima svaki dan priprema hranu ulovljenu koji metar od kuhinje. Ribe, hobotnice, razne školjke, rakovi - svakodnevno su na meniju, a uz njih možete kombinovatii veliki izbor vina za potpuni užitak.

U svakom slučaju, ako vas put nanese negde u Zanzibar, nemojte propustiti priliku da ne posetite restoran Rok.

B 92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

PENZIONER RS

19.06.2015 15:50

Kako ću rezervisati mjesto?

ODGOVORITE
Name

ELEKTROINŽENJER SA BIROA

19.06.2015 16:09

Ja ću rezervisati za obojicu.

ODGOVORITE
Name

Karlova tetka iz rs

19.06.2015 22:52

ohohoho ismijah se do bola. Pozdrav za penzionera i elektroinzenjera

ODGOVORITE