Резолуција за Русију ипак неприхватљива

Резолуција о Сребреници онаква каква је сада нема право да постоји. Ако буде разматрана у Савјету безбједности УН, онда мора бити објективна, рекао је у интервјуу за "Глас Српске" амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Босна и Херцеговина 19.06.2015 | 09:27
Резолуција за Русију ипак неприхватљива

Нацрт резолуције о Сребреници који је припремила Велика Британија за усвајање у Савјету безбједности УН главна је тема у БиХ и региону. А руски амбасадор је рекао да је ријеч о врло осјетљивој теми која је веома политизована те да се мора бити врло опрезан при тумачењу тих догађаја.

"Ово питање је веома осјетљиво, различито се тумачи и различито користи.Оно што се десило у Сребреници је велика трагедија, али Сребреница није једина трагедија која се десила током рата у БиХ. Морамо поштовати све жртве конфликта - Бошњаке, Србе и Хрвате. Када се обиљежава годишњица у Сребреници, онда се мора мислити на посљедице које бисмо могли имати на односе између народа у овој земљи. Руска Федерација не ставља одговорност на Србе и Републику Српску за злочин у Сребреници", јасан је Иванцов.

Објашњава: "За сваки злочин криви су појединци и нема колективне кривице. Не може бити говора о томе да је геноцид био почињен над једним народом. То треба јасно да се зна. Постоји и друга страна злочина који је почињен у Сребреници. Не ради се о злочину који је почињен једној страни која је учествовала у конфликту или једног цијелог народа над другим."

Руски амбасадор рекао је и да је резолуција о Сребреници у свом садашњем облику неприхватљива. 

"Што се тиче резолуције убијеђен сам да онаква каква је сада нема право да постоји. Ако буде разматрана у Савјету безбједности УН, мора бити објективна. Резолуција не треба да говори о прошлости, него о будућности, помирењу и повјерењу, без којег није могућ нормалан развој земље", казао је Иванцов.

Извор: Глас Српске

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Искрено

19.06.2015 07:31

Ста је сад тацно. Хоцемо нецемо прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митисер дјојссс

19.06.2015 07:31

Цуј сада ово како ја јуце дадох негативан конентар променисе плоцу, знаци препали се мене,страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

19.06.2015 07:34

Јесам, нисам, хоцу, нецу... Цовјеце ста нам људи раде!..

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта сад

19.06.2015 07:35

Шта кажу сада они што ликују на чланак из дневног аваза(гласа)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

19.06.2015 07:43

Једно прича једнима, а друго бесједи другима. Кад ли је био тријезан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

19.06.2015 08:11

Баш си га добро прочитао друже, оте ми ријеч из уста.

Name

707

19.06.2015 07:44

Јавио му се ТАТА из Русије и рекао му да прије мора укључити мозак па онда језик,као што је сада урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦКрајина

19.06.2015 07:45

Па драги моји, ова резолуција има висе везе са Русијом, него ли са Србима и Србијом.. Оцигледно да "запад" губи на "истоцном" фронту тј. у Украјини, да санкције запада нису постигле сврху, и онда као и обицно смо ми на тапету, тј. преко нас се велики препуцавају,као да је њима стало до Сребренице и БИХ, знају бритацни за вето Руса, али хоце да показу и у УН-у да су Руси лоси децки и да це гласати против тамо неког "геноцида"... а то је веци проблем насих политицара који су немоцни да иста ураде, или боље реци не занају да раде свом посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет ја

19.06.2015 07:46

Ово је истина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

19.06.2015 07:49

Овај је гори од Јелцина (мало и лице). Изјаве даје у зависности ста је, и колико је, претходни дан пио. Бице ипак да му је бабо Путин протрљао уси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

19.06.2015 07:51

Интерес Русије за БиХ и Републику Српску а и Србију је велики. Тако велики да су Руси закљуцили да је то довољно.Зато нису дали ни један еуро никоме.Еуропске земље су дале и донирале милијарде еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак Приједор

19.06.2015 07:52

Смијесно они мјењају мисљене а ми сви ко мала дјеца кад играју ногомет. Сви за једном лоптом трцимо. Сутра друкције коментарисе ми трцимо на другу страну. Па људи ово је науцни експеримент они посматрају како манипулирати мање развијеном масом и како их манипулисати да трце на тај цосак на који они хоце. Отприлике ко биг Бротхер Балканс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старац Милутин

19.06.2015 08:00

Изгледа да ипак раде ста им Додик казе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милутин

19.06.2015 10:13

Па ста си ти мислио него како Додик казе.Зна нас народ ко треба да га води...ДОДИК КРАЉ.

Name

Бошњак Зворник

19.06.2015 08:09

хехе за "Дневни Аваз" прихватају, за "Глас Српске" не прихватају добар овај неки, прича оно што уши желе чути :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода јуниор

19.06.2015 08:29

Баја завршио телефоном из Ст Петерсбурга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васкрсија

19.06.2015 08:34

Бице да је Иванцову Баја био ментор у политицкој сколи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

19.06.2015 08:45

Невјероватно, амбасадор једне велике свјетске силе Русије. Зар таква сила политику гради од данас до сутра, без константе и јасних циљева. Цовјек јуце прица једно, сутра друго, ко зна ста це реци прекосутра. Ако је ово политика Русије, онда она дефинитивно као сила нема будуцност. Велики знају унапријед педесет година ста су им циљеви и којим правцем иду, постоје само повремена и привремена одступања у зависности од дате ситуације, али се увијек врацају на исти зацртани пут. Срамота за амбасадора, да ли га је стид колега других амбасадора који након овога вјероватно преприцавају вицеве о њему. Па јел овај цовјек пијан, тријезни ли се икада. хехехехеех Лудиоло, лудило... А сто се тице резолуције, о тексту исте, усвајању, улагању вете и сл. одлуцују много веци играци од амбасадора и насих јадних политицара. За вето се увијек трази добра протуслуга у будуцности, не улазе се вето само тако како некимисле. Сутра це и Русији бити у интересу да се на другом питању неко други не улози вето, тако да се води рацуна око тих ствари. А многима није јасно да је јако битно и ста су Ердоган и Путин прицали на затвореном састанку, да ли је пронадјен компромис за "Турски ток", да ли је споменута резолуција, ко кеме ста даје и ко кога це подрзати у другим стварима, да ли је дат сигнал Русији да це се зазмирити на Крим у замјену за рецимо Косово или не прављења проблема у БиХ, а о Сирији и великим играма доле да и не говорим, немамо ми појма ста се све ваља иза брда. Тако да видјет цемо за мјесец дана гдје смо и ста смо. Немој да се палимо на изјаве пијаних амбасадора који преко ноци мијењају исљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаус бл

19.06.2015 09:34

Кад се слонови ј... страда трава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

19.06.2015 10:14

Па до јучер сте писали Руси ово Руси оно Овај амбасадор је представник руске федерације за босни и херцеговину и он у јавности мозе изаћи само уколико је претходно консултован са руском федерацијом Овако це вам бити у УН Русија ће бити суздржава, али неће уложити вето. Ипак је то велика држава и главни борац против фашизма у другом свјетском рату. Имам осјећај да је то дио неког већег дила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

19.06.2015 10:14

Овај цланак сам ја писао за Глас Српске. Није битно сто није истинит, битно је да мени одговара. :-)

ОДГОВОРИТЕ