Лицемјерје Брисела око Јужног тока

Први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да је од руских колега сазнао да су званичници ЕУ нудили Русији да се изгради гасовод који би се звао "Источни прстен", а ишао би преко Бугарске, Румуније, Мађарске и Словачке, док би Србија била заобиђена.

Србија 19.06.2015 | 09:00
Лицемјерје Брисела око Јужног тока

Послије разговора са предсједником Управног одбора "Гаспрома" Алексејем Милером, Дачић је истакао да толико лицемјерје од функционера у Бриселу није могао ни да замисли, јер су они учинили све да пропадне пројекат "Јужни ток".

"Када руски гас треба да иде за Србију, то је онда политички проблем, а када треба да иде за западну и северну Европу, онда је то економија која нема везе са политиком", рекао је Дачић новинарима у Санкт Петербургу, гдје учествује на Међународном економском форуму.

Он је додао да, ако је тачно ово што је сада први пут чуо, онда то заслужује веома озбиљне разговоре с Европском комисијом о њиховом односу према Србији, према интересима Србије и грађанима Србије.

Дачић је навео да је у разговору са Милером још једном потврђена опредијељеност Србије за наставак сарадње са руским енергетским гигантом, напомињући да је цијела Србија била разочарана због пропасти пројекта изградње гасовода "Јужни ток", који је био од животног интереса.

Он је рекао да је Србија и даље заитересована за могућност снабдијевања руским гасом, додавши да је из разговора са Милером сазнао да ће крајем јула бити започето постављање цијеви у Црно море према Турској за будући гасовод "Турски ток".

Дачић је напоменуо да ће Милер данас са грчком владом потписати Меморандум о формирању заједничког предузећа о дистрибуцији гаса.

"То говори о томе да ипак постоје неки реални обриси да би тај будући гасовод могао да иде преко Турске, Грчке, Македоније, Србије и даље према Мађарској и Аустрији", рекао је Дачић. /крај/вш/мирТо говори о томе да ипак постоје неки реални обриси да би тај будући гасовод могао да иде преко Турске, Грчке, Македоније, Србије и даље према Мађарској и Аустрији

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

707

19.06.2015 07:50

Види Богати,зар је могуће да си открио нешто ново...када је то нама Брисел пожелио нешто добро,"ГАВРАНЕ,ГАВРАНЕ,СВЕГА ИМАШ АЛИ ПАМЕТИ НЕМАШ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

орах

19.06.2015 10:52

Гавран је једна јако интелигентна зивотиња,ја бих рекао да је ипак ријец о овцама за сисање.

Name

Игор

19.06.2015 08:03

Ниста цудно. Европи не треба Србија. Србија це послузити кад им буде потребна нова Украјина да изазову сукоб неки поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

19.06.2015 08:16

Кад изанализирате засто Србија гас има двије милијарде еура губитка онда цете вјероватно схватити засто је Европа донијела треци енергетски пакет закона у Еу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

многознани Ивица

19.06.2015 08:18

..."није могао ни да замисли толико лицемерје" ... Што не пита србски народ - рекао би му - па не би морао да 'замишља' и да се прави наиван ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.06.2015 08:23

Овај је лазов и издајник. Прво је досао на власт уз помоц Запада,па је онда слагао и тај Запад и са свом документацијом и прама побјегао код Руса.....а све се то десава преко насих ледја. Сад Руси млате са њим и навијају га како им се цефне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

19.06.2015 08:47

Јузни ток не мозе али зато Свабе јуце потписасе уговор са злим Русима о градњи јос два гасовода преко Балтика капацитета 55 милијарди кубика годисње а радови поцињу по парафирању уговора тј истог момента док Британци потписасе нови уговор о повецању испорука ... руског плина за додатних 20 милијарди кубика.Надам се да це Њемацко и британско робље у Хрватској,Мадјарској,БиХ,Србији,Румунији,Бугарској,Македонији...прогледати својим оцима те се рјесити вазалске власти који по наредби Сваба и Британаца свјесно униставају своју индустрију те сопствени народ гурају у тотално ропство и пропаст.Одувјек су паметни зивјели на рацун будала али мене боли сто ми увјек испадамо будале бирајуци лосе да нас воде.Драги Дацицу ову игру су видјели и сљепци само си ти изненадјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.06.2015 09:01

Мало лицемјера попут тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

19.06.2015 10:05

А ти Дацицу си мислио да они сто вјековима униставају Србе и Србију њој несто добро зеле.Мислио си да цете ви политицари својим полтронством и испуњавањем свега и свацега несто промијенит.Погледај ти како је Хрватима у дуговима а они су им као пријатељи па замисли како це тек нама Србима бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.06.2015 17:05

Па Дацицу вријеме је да прст ставис на цело, јесте ти и Вуциц и Николиц трцали у Брисел да потписета сто нормалан цовјек не би потписао,и сад ти као не воле Србију ови из Еу, па они нас мрзе и окад знају за себе то није ниста ново

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

21.06.2015 05:41

Толико о досадасњим а мозда и будуцим "пријатељима" Србије.

ОДГОВОРИТЕ