Licemjerje Brisela oko Južnog toka

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da je od ruskih kolega saznao da su zvaničnici EU nudili Rusiji da se izgradi gasovod koji bi se zvao "Istočni prsten", a išao bi preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Srbija 19.06.2015 | 09:00
Licemjerje Brisela oko Južnog toka

Poslije razgovora sa predsjednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom, Dačić je istakao da toliko licemjerje od funkcionera u Briselu nije mogao ni da zamisli, jer su oni učinili sve da propadne projekat "Južni tok".

"Kada ruski gas treba da ide za Srbiju, to je onda politički problem, a kada treba da ide za zapadnu i severnu Evropu, onda je to ekonomija koja nema veze sa politikom", rekao je Dačić novinarima u Sankt Peterburgu, gdje učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu.

On je dodao da, ako je tačno ovo što je sada prvi put čuo, onda to zaslužuje veoma ozbiljne razgovore s Evropskom komisijom o njihovom odnosu prema Srbiji, prema interesima Srbije i građanima Srbije.

Dačić je naveo da je u razgovoru sa Milerom još jednom potvrđena opredijeljenost Srbije za nastavak saradnje sa ruskim energetskim gigantom, napominjući da je cijela Srbija bila razočarana zbog propasti projekta izgradnje gasovoda "Južni tok", koji je bio od životnog interesa.

On je rekao da je Srbija i dalje zaiteresovana za mogućnost snabdijevanja ruskim gasom, dodavši da je iz razgovora sa Milerom saznao da će krajem jula biti započeto postavljanje cijevi u Crno more prema Turskoj za budući gasovod "Turski tok".

Dačić je napomenuo da će Miler danas sa grčkom vladom potpisati Memorandum o formiranju zajedničkog preduzeća o distribuciji gasa.

"To govori o tome da ipak postoje neki realni obrisi da bi taj budući gasovod mogao da ide preko Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i dalje prema Mađarskoj i Austriji", rekao je Dačić. /kraj/vš/mirTo govori o tome da ipak postoje neki realni obrisi da bi taj budući gasovod mogao da ide preko Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i dalje prema Mađarskoj i Austriji

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

707

19.06.2015 07:50

Vidi Bogati,zar je moguće da si otkrio nešto novo...kada je to nama Brisel poželio nešto dobro,"GAVRANE,GAVRANE,SVEGA IMAŠ ALI PAMETI NEMAŠ"

ODGOVORITE
Name

orah

19.06.2015 10:52

Gavran je jedna jako inteligentna zivotinja,ja bih rekao da je ipak rijec o ovcama za sisanje.

Name

Igor

19.06.2015 08:03

Nista cudno. Evropi ne treba Srbija. Srbija ce posluziti kad im bude potrebna nova Ukrajina da izazovu sukob neki ponovo.

ODGOVORITE
Name

Osvit

19.06.2015 08:16

Kad izanalizirate zasto Srbija gas ima dvije milijarde eura gubitka onda cete vjerovatno shvatiti zasto je Evropa donijela treci energetski paket zakona u Eu.

ODGOVORITE
Name

mnogoznani Ivica

19.06.2015 08:18

..."nije mogao ni da zamisli toliko licemerje" ... Što ne pita srbski narod - rekao bi mu - pa ne bi morao da 'zamišlja' i da se pravi naivan ?!

ODGOVORITE
Name

hercegovina

19.06.2015 08:23

Ovaj je lazov i izdajnik. Prvo je dosao na vlast uz pomoc Zapada,pa je onda slagao i taj Zapad i sa svom dokumentacijom i prama pobjegao kod Rusa.....a sve se to desava preko nasih ledja. Sad Rusi mlate sa njim i navijaju ga kako im se cefne.

ODGOVORITE
Name

goran

19.06.2015 08:47

Juzni tok ne moze ali zato Svabe juce potpisase ugovor sa zlim Rusima o gradnji jos dva gasovoda preko Baltika kapaciteta 55 milijardi kubika godisnje a radovi pocinju po parafiranju ugovora tj istog momenta dok Britanci potpisase novi ugovor o povecanju isporuka ... ruskog plina za dodatnih 20 milijardi kubika.Nadam se da ce Njemacko i britansko roblje u Hrvatskoj,Madjarskoj,BiH,Srbiji,Rumuniji,Bugarskoj,Makedoniji...progledati svojim ocima te se rjesiti vazalske vlasti koji po naredbi Svaba i Britanaca svjesno unistavaju svoju industriju te sopstveni narod guraju u totalno ropstvo i propast.Oduvjek su pametni zivjeli na racun budala ali mene boli sto mi uvjek ispadamo budale birajuci lose da nas vode.Dragi Dacicu ovu igru su vidjeli i sljepci samo si ti iznenadjen.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

19.06.2015 09:01

Malo licemjera poput tebe!

ODGOVORITE
Name

boki

19.06.2015 10:05

A ti Dacicu si mislio da oni sto vjekovima unistavaju Srbe i Srbiju njoj nesto dobro zele.Mislio si da cete vi politicari svojim poltronstvom i ispunjavanjem svega i svacega nesto promijenit.Pogledaj ti kako je Hrvatima u dugovima a oni su im kao prijatelji pa zamisli kako ce tek nama Srbima biti.

ODGOVORITE
Name

Md

19.06.2015 17:05

Pa Dacicu vrijeme je da prst stavis na celo, jeste ti i Vucic i Nikolic trcali u Brisel da potpiseta sto normalan covjek ne bi potpisao,i sad ti kao ne vole Srbiju ovi iz Eu, pa oni nas mrze i okad znaju za sebe to nije nista novo

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

21.06.2015 05:41

Toliko o dosadasnjim a mozda i buducim "prijateljima" Srbije.

ODGOVORITE