Џепина још дрма Срном мимо конкурса

У вријеме када је именована на мјесто главног и одговорног уредника Милица Џепина није имала факултет, нити пет година стажа на уредничкој позицији.

Република Српска 18.06.2015 | 14:05
Џепина још дрма Срном мимо конкурса

Главна и одговорна уредница Српске новинске агенције (Срна), Милица Џепина, судећи по документацији коју Фактор посједује, добар је студент на универзитету Апеирон. На одсјеку Пословно право из предмета Берзе и берзанско пословање 22. јула прошле године добила је деветку, док је на испиту Међународно пословно право 27. јуна 2014. оцијењена са седмицом.

Положила је Џепина и предмет Међународно приватно право из четврте године. Мало је простора да се наброје сви факултетски резултати који би јој, уколико то потврде надлежне инспекције, ипак могли задати и доста главобоље.

Џепина је у априлу 2011. именована за вршиоца дужности главног и одговорног уредника у националној агенцији. На том мјесту је и остала након проведеног конкурса, јер је имала боље референце у односу на противкандидате, Љубишу Давидовића и Наташу Сјерић. По конкурсу, кандидат мора да има завршен факултет и најмање пет година уредничког стажа. Судећи по документацији из Апеирона, Џепина није имала факултет, а на основу података из Гласа Српске, гдје је до тада радила, није радила на уредничкој позицији. Тако јој и тај стаж недостаје.

У наредних неколико дана очекује се да Просвјетна инспекција и Инспекција рада, могуће, пониште Џепинино именовање и умјесто ње на позицију главног и одговорног уредника дође другорангирани кандидат. У истој пријави Просвјетној инспекцији, поред Срне, налази се и Дом пензионера из Бањалуке, гдје је, на основу доступне документације, на радном мјесту правника од 2012. запослена Зорица Милинковић.

Она је, као и Џепина, Пословно право на Апеирону уписала 2013. под редним бројем 33, односно 34. Обзиром да је систематизацијом радних мјеста у Дому предвиђено да правник мора имати седми степен стручне спреме, упитни су сви уговори са корисницима, као и разне одлуке које је потписивала Милинковићева.

Извор: Фактор магазин

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Неко из масе

18.06.2015 12:08

Шта је овде чудно? Ништа: Ствари су познате. Срном управљају П. Симић, Р. Васић и Ж. Драгичевић. Ова Џепина је само фиктивно урединик. Зато и не долази на посао у сједиште Срне у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рузица

18.06.2015 12:24

Босицу смјени одмах в.д Директора агеницје за љекове, цлана снсд , Натасу Грубису, коју зели огњен тадиц да остави. Срам вас било ако то урадите, има људи из СДС и СЗП струцних који могу то да раде . Она је скрбицев кадар.

Name

МА

18.06.2015 12:14

Ако си добар са БАЈОМ све мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

18.06.2015 12:29

Одмах покренути кривицни поступак јер има сасвим довољно материјала за исти .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

18.06.2015 12:40

Ма људи то је једна незналица која по цијели дан сједи у кафани са Пером Симићем, који је још гора незналица, и диктира наређења телефоном. Зато су је сервис отаказала цијела Србија и све амбасаде. Људи незналице су уништили Срну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

18.06.2015 12:44

Кадар Рајка Васића и Пере Симића што већа незналица и никоговић то пожељнији кадар. А кад новинари Срне проговоре кроз какве су прогоне и тортуре прошли биће свима весело. Неки су од стреса поумирали а неки само што нису. Срамота и брука шта су од Срне направили уништили су је скроз Рајко Васић и Перо Симић. Неће тебе Рајко нико опрати можеш писати по твитеру шта хоћеш. Ти си био тај кадровик који је уништио Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас српске

18.06.2015 13:01

Право презиме у власти, поред Гаврановица, Мазалица, Цургуза. Дзепина има перспективу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

18.06.2015 13:31

Сва нормална предузећа отпустила су Зорицу Милинковић .Њу је на Џепинин приједлог запослио Илија Вујичић а сад је као суво злато јер зна исто као и он држи гробар Ђуро Црномарковић.Јадна мајко чудније сватова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

20.06.2015 06:02

У реду што Зорица нема услова за то радно мијесто, али што је неписмена то је чудо.

Name

Срндаћ

18.06.2015 15:11

Аман људи, зашто сте толико запели за Мицу Џепиницу. Јадна Мица избјеглица игра онако како јој СНСД свира.Тако би радио или ће радити било ко, па и двоје поменутих кандидата - Љубиша Давидовић и Наташа Сијерић да су којим случајем прошли на формалном конкурсу за радно мјесто главног и одговорног уредника.Уређивачку политику, па чак и важније текстове, не уређују уредници, већ они са стране који наивно мисле да ће уљепшавањем нечег што није такво, или блаћењем, омаловажавањем и пљувањем по опозицији и њеним лидерима - Босићу, Иванићу и Чавићу, придобити наклоност јавности.Народ све види и много тога зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

када је психолоски анализирам

18.06.2015 17:10

А поред наведеног и моје мисљење да додам,то је стара цура.Исфрустрирана.Јер је нико неце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

19.06.2015 19:52

Додик и његове подрепне муве ће остати запамћене по једној ствари, све су поравнали.

ОДГОВОРИТЕ