Геније објаснио гдје је ''квар'' од "Орлића" до "Орлова"!

Бивши репрезентативац и селектор Дејан Савићевић зна зашто селекција Србије до 20 година игра у финалу Светског првенства, а чланови А тима велика такмичења гледају на телевизији.

Фудбал 19.06.2015 | 08:45
Геније објаснио гдје је ''квар'' од "Орлића" до "Орлова"!

"Орлићи" праве чуда на Светском првенству на Новом Зеланду, док су "орлови" погнуте главе у Данској завршили још једну квалификациону утакмицу за ЕУРО и дефинитивно се опростили од још једног великог такмичења.
Дејан Савићевић, бивши репрезентативац и селектор истиче да то није случајно.

Садашњи председник Фудбалског савеза Црне Горе тврди да се играчи мењању чим направе значајнији трансфер.

"Видим гори цела Србија због успеха омладинаца. Урадили су велику ствар, пласирали се у финале Светског првенства, али немојте сада да улећете у еуфорију. Нема потребе да сада ове клинце величате, а сениорски тим пљујете јер ћете тако доћи у ситуацију да за три године пљујете ове које сад величате. Не правите ту грешку", поручио је за "Курир" Савићевић.

Он тврди да није лако сачувати играче славе, новца...

"Тешко да их било ко може сачувати кад се појаве разни менаџери. Играчи су кварљива роба и ко зна колико ће њих од ових момака постати успешни фудбалери. Има ту заиста квалитетних појединаца, али питање је где ће бити за неколико година. Кад уђе лова, сви се мењају. Није иста мотивација и размишљање о фудбалу кад имате 100 евра у џепу или кад имате милионе".

Савићевић тврди и да су "орлови" некада остваљали срце на терену, али да су се с годинама "покварили".

"Ево, ови што сада играју за сениорску репрезентацију у младости су играли срцем и душом, па су се искварили. То је тако у фудбалу", закључио је Савичевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фоча

19.06.2015 08:16

Браво легендо! Деју за председника!

ОДГОВОРИТЕ