Genije objasnio gdje je ''kvar'' od "Orlića" do "Orlova"!

Bivši reprezentativac i selektor Dejan Savićević zna zašto selekcija Srbije do 20 godina igra u finalu Svetskog prvenstva, a članovi A tima velika takmičenja gledaju na televiziji.

Fudbal 19.06.2015 | 08:45
Genije objasnio gdje je ''kvar'' od "Orlića" do "Orlova"!

"Orlići" prave čuda na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, dok su "orlovi" pognute glave u Danskoj završili još jednu kvalifikacionu utakmicu za EURO i definitivno se oprostili od još jednog velikog takmičenja.
Dejan Savićević, bivši reprezentativac i selektor ističe da to nije slučajno.

Sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore tvrdi da se igrači menjanju čim naprave značajniji transfer.

"Vidim gori cela Srbija zbog uspeha omladinaca. Uradili su veliku stvar, plasirali se u finale Svetskog prvenstva, ali nemojte sada da ulećete u euforiju. Nema potrebe da sada ove klince veličate, a seniorski tim pljujete jer ćete tako doći u situaciju da za tri godine pljujete ove koje sad veličate. Ne pravite tu grešku", poručio je za "Kurir" Savićević.

On tvrdi da nije lako sačuvati igrače slave, novca...

"Teško da ih bilo ko može sačuvati kad se pojave razni menadžeri. Igrači su kvarljiva roba i ko zna koliko će njih od ovih momaka postati uspešni fudbaleri. Ima tu zaista kvalitetnih pojedinaca, ali pitanje je gde će biti za nekoliko godina. Kad uđe lova, svi se menjaju. Nije ista motivacija i razmišljanje o fudbalu kad imate 100 evra u džepu ili kad imate milione".

Savićević tvrdi i da su "orlovi" nekada ostvaljali srce na terenu, ali da su se s godinama "pokvarili".

"Evo, ovi što sada igraju za seniorsku reprezentaciju u mladosti su igrali srcem i dušom, pa su se iskvarili. To je tako u fudbalu", zaključio je Savičević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Foča

19.06.2015 08:16

Bravo legendo! Deju za predsednika!

ODGOVORITE