Енглези више немају времена за чај

Недавно британско истраживање показало је да све мањи број запослених узима паузу за чај, те да би ова чисто британска традиција могла ускоро да нестане.

Свијет 18.06.2015 | 11:01
Енглези више немају времена за чај

Студија је открила да је половина од 2.000 анкетираних радника "било презаузето" да би користило паузу за чај, док је сваки четврти рекао да им управа забрањује ту врсу релаксације.

Сваки пети запослени је, пак, изјавио да данас ређе пије чај на послу него пре пет година.

Анкета, чије резултате преноси лондонски Телеграф, показује и да је све мање шефова вољних да своје подређене часте "туром чаја".

Установљено је, такође, да су мушкарци склонији да потајно себи скувају чај како не би морали да га припремају и колегама.

Запослени у просеку попију четири шоље чаја дневно. Највеће "чајопије" су људи који раде у маркетингу, а најмање овај топли напитак пију запослени у администрацији.

За психолога Хани Ланкастер-Џејмс то што је све мање пауза за чај указује на све већи притисак којим су запослени изложени на радном месту.

Док се раније на испијање чаја на послу гледало као на позитивну друштвену активност, данас се она сматра непотребним ленчарењем и расипањем драгоценог радног времена.

"И то иако су истраживања небројено пута доказала да кратке паузе током радног дана знатно утичу на продуктивност и креативност радника", истакла је Ланкастер-Џејмс.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар