Нигеријац купује Арсенал?!

Ко каже да у Арфрици нема новца? Нигеријски милијардер жели да купи Арсенал! Алико Данготе, 67. најбогатији човек на свету!

Фудбал 20.06.2015 | 23:00
Нигеријац купује Арсенал?!

Како енглески медији извештавају, 58-годишњи нигеријски бизнисмен Алико Данготе жели да купи фудбалски клуб Арсенал! Он планира да направи рафинерију уља у својој домовини, и да уз помоћ тог новца купи један од највећих клубова у Енглеској.

„Када пустимо рафинерију у погон, имаћу довољно времена и довољно ресурса да платим то што траже“, рекао је Алико Данготе за ББЦ.

Американац Стен Кренке поседује највиши проценат акција (66,64%), Алишер Усманов поседује 29,11%, а остатак припада бившим фудбалерима и навијачима клуба.

Данготе је већ желео да купи 15,9% акција у априлу 2011. године, али га је предухитрио поменути Американац Кренке који је за 123.000.000 фунти купио те акције од Нине Брејсвел-Смит.

„Било је нас неколико који смо били заинтересовани. Тада сам се повукао јер сам био заузет другим стварима“, рекао је Данготе, а затим додао да има визију како би Арсенал требало да функционише.

„Арсенал солидно ради, али му је потребна другачика стратегија. Морају да промене систем у коме продају играче чим их развију“, закључио је Нигеријац чије се богатсво процењује на око 16.000.000.000 евра! Он је 67. најбогатији човек на свету, тако да је његово интересовање за куповину све само не шала.

Коментари / 0

Оставите коментар