Nigerijac kupuje Arsenal?!

Ko kaže da u Arfrici nema novca? Nigerijski milijarder želi da kupi Arsenal! Aliko Dangote, 67. najbogatiji čovek na svetu!

Fudbal 20.06.2015 | 23:00
Nigerijac kupuje Arsenal?!

Kako engleski mediji izveštavaju, 58-godišnji nigerijski biznismen Aliko Dangote želi da kupi fudbalski klub Arsenal! On planira da napravi rafineriju ulja u svojoj domovini, i da uz pomoć tog novca kupi jedan od najvećih klubova u Engleskoj.

„Kada pustimo rafineriju u pogon, imaću dovoljno vremena i dovoljno resursa da platim to što traže“, rekao je Aliko Dangote za BBC.

Amerikanac Sten Krenke poseduje najviši procenat akcija (66,64%), Ališer Usmanov poseduje 29,11%, a ostatak pripada bivšim fudbalerima i navijačima kluba.

Dangote je već želeo da kupi 15,9% akcija u aprilu 2011. godine, ali ga je preduhitrio pomenuti Amerikanac Krenke koji je za 123.000.000 funti kupio te akcije od Nine Brejsvel-Smit.

„Bilo je nas nekoliko koji smo bili zainteresovani. Tada sam se povukao jer sam bio zauzet drugim stvarima“, rekao je Dangote, a zatim dodao da ima viziju kako bi Arsenal trebalo da funkcioniše.

„Arsenal solidno radi, ali mu je potrebna drugačika strategija. Moraju da promene sistem u kome prodaju igrače čim ih razviju“, zaključio je Nigerijac čije se bogatsvo procenjuje na oko 16.000.000.000 evra! On je 67. najbogatiji čovek na svetu, tako da je njegovo interesovanje za kupovinu sve samo ne šala.

Komentari / 0

Ostavite komentar