Обрадовић: Поштујемо Аргентинце, али наш циљ је титула!

Селектор Дејвис куп тима Србије верује да ове године имамо квалитет за тријумф у најзначајнијем екипном такмичењу.

Тенис 18.06.2015 | 13:00
Обрадовић: Поштујемо Аргентинце, али наш циљ је титула!

До четвртфиналног окршаја Дејвис купа између Аргентине и Србије у Буенос Аиресу остало је тачно месец дана.

Наши тенисери наћи ће се свакако на врло тешком испиту, али предвођени Новаком Ђоковићем и са још неколико тенисера у доброј форми, немамо чега да се плашимо у било којем мечу.

Поред најбољег тенисера света, за место у изабраној четворци конкуришу Виктор Троицки, Душан Лајовић, Јанко Типсаревић, Филип Крајиновић и Ненад Зимоњић.

"Идеја је да наших шест топ играча буду спремни да играју, а ја ћу донети одлуку о саставу када видим развој ситуације у делу сезоне који се одвија на трави. Важно је да први пут у историји располажемо са чак шест играча који су спремни и на окупу, од којих су тројица у Топ 100 на свету", рекао је селектор Богдан Обрадовић, а преноси прес служба Тениског савеза Србије.

"Имамо изузетно јак и чврст тим, који је вредан нове Дејвис куп титуле", уверен је Обрадовић.

Меч у Буенос Аиресу играће се на шљаци, тако да ће тенисери након Вимблдона са најбрже морати брзо да се адаптирају на најспорију подлогу, а такође и да пређу са отворених терена у дворану.

Клишеизирано мишљење било би да су Аргентинци специјалисти за шљаку и да ће то бити њихова предност, међутим, српски селектор истиче да су се ствари у врхунском тенису битно промениле.

"Нема више специјалиста за једну подлогу, сада сви знају да играју на свим подлогама. Било би нам лакше да смо домаћини, јер сигурно не бисмо изабрали ово што су изабрали Аргентинци. Не видим да су учинили услугу својим играчима, нити да је овај избор предност за њих".

Његов колега Даниел Орсаниц због повреде неће моћи да рачуна на Хуана Мартина дел Потра, па ће се у екипи вероватно наћи Леонардо Мајер, Дијего Шварцман, Федерико Делбонис и Карлос Берлок.

Последњи пут састали смо се у Београду, септембра 2012, када су "гаучоси" победили резултатом 3:2 и пласирали се у финале, с тим да се Ђоковић повредио током четврте партије против Дел Потра, који је Новаковом предајом дошао до одлучујућег бода за своју репрезентацију.

Овај циклус такмичења почели смо сигурном победом над Хрватском у Краљеву - 5:0.

"Свака част Аргентинцима, али исто тако смо и ми велики, сјајан тим, који ове године има мотив да освоји титулу. Поштујемо противника, међутим, желимо, хоћемо и морамо да идемо на победу", обећао је Богдан Обрадовић.

"Орлови" су после тријумфа у Дејвис купу 2010. године још једном догурали до финала (2013), али тада су Чеси искористили повреду Типсаревића и суспензију Троицког да у Београду победе са 3:2 и прославе освајање популарне "салатаре".

Коментари / 0

Оставите коментар