Obradović: Poštujemo Argentince, ali naš cilj je titula!

Selektor Dejvis kup tima Srbije veruje da ove godine imamo kvalitet za trijumf u najznačajnijem ekipnom takmičenju.

Tenis 18.06.2015 | 13:00
Obradović: Poštujemo Argentince, ali naš cilj je titula!

Do četvrtfinalnog okršaja Dejvis kupa između Argentine i Srbije u Buenos Airesu ostalo je tačno mesec dana.

Naši teniseri naći će se svakako na vrlo teškom ispitu, ali predvođeni Novakom Đokovićem i sa još nekoliko tenisera u dobroj formi, nemamo čega da se plašimo u bilo kojem meču.

Pored najboljeg tenisera sveta, za mesto u izabranoj četvorci konkurišu Viktor Troicki, Dušan Lajović, Janko Tipsarević, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić.

"Ideja je da naših šest top igrača budu spremni da igraju, a ja ću doneti odluku o sastavu kada vidim razvoj situacije u delu sezone koji se odvija na travi. Važno je da prvi put u istoriji raspolažemo sa čak šest igrača koji su spremni i na okupu, od kojih su trojica u Top 100 na svetu", rekao je selektor Bogdan Obradović, a prenosi pres služba Teniskog saveza Srbije.

"Imamo izuzetno jak i čvrst tim, koji je vredan nove Dejvis kup titule", uveren je Obradović.

Meč u Buenos Airesu igraće se na šljaci, tako da će teniseri nakon Vimbldona sa najbrže morati brzo da se adaptiraju na najsporiju podlogu, a takođe i da pređu sa otvorenih terena u dvoranu.

Klišeizirano mišljenje bilo bi da su Argentinci specijalisti za šljaku i da će to biti njihova prednost, međutim, srpski selektor ističe da su se stvari u vrhunskom tenisu bitno promenile.

"Nema više specijalista za jednu podlogu, sada svi znaju da igraju na svim podlogama. Bilo bi nam lakše da smo domaćini, jer sigurno ne bismo izabrali ovo što su izabrali Argentinci. Ne vidim da su učinili uslugu svojim igračima, niti da je ovaj izbor prednost za njih".

Njegov kolega Daniel Orsanic zbog povrede neće moći da računa na Huana Martina del Potra, pa će se u ekipi verovatno naći Leonardo Majer, Dijego Švarcman, Federiko Delbonis i Karlos Berlok.

Poslednji put sastali smo se u Beogradu, septembra 2012, kada su "gaučosi" pobedili rezultatom 3:2 i plasirali se u finale, s tim da se Đoković povredio tokom četvrte partije protiv Del Potra, koji je Novakovom predajom došao do odlučujućeg boda za svoju reprezentaciju.

Ovaj ciklus takmičenja počeli smo sigurnom pobedom nad Hrvatskom u Kraljevu - 5:0.

"Svaka čast Argentincima, ali isto tako smo i mi veliki, sjajan tim, koji ove godine ima motiv da osvoji titulu. Poštujemo protivnika, međutim, želimo, hoćemo i moramo da idemo na pobedu", obećao je Bogdan Obradović.

"Orlovi" su posle trijumfa u Dejvis kupu 2010. godine još jednom dogurali do finala (2013), ali tada su Česi iskoristili povredu Tipsarevića i suspenziju Troickog da u Beogradu pobede sa 3:2 i proslave osvajanje popularne "salatare".

Komentari / 0

Ostavite komentar