Нови тренд - шишке испод мишке

На друштвеним мрежама и црвеном тепиху од Њујорка до Кине међу дамама се појавио нови тренд длакавих пазуха који је започела поп певачица Мајли Сајрус.

Мода и љепота 17.06.2015 | 10:34
Нови тренд - шишке испод мишке

На популарном кинеском блог сајту ''Сина Wеибо'' недавно је одржано такмичење длакавих пазуха у знак протеста због сталног друштвеног притиска на жене да се брију.

Тај пројекат, пише АП, испратило скоро два милиона људи. ''У последње две деценије била је много реклама за скидање нежељених длака помоћу крема и ласера, а све са жељом да се поручи како је обавезно да их се жене отарасе'', каже једна од блогерки кинеског сајта Иксијао Јуе.

"Генерација моје мајке није имала такве проблеме. Данас младе девојке имају стални притисак од друштва да се депилирају'', додала је она. Фотограф Бен Хупер у Лондону је покренуо онлајн изложбу ''Природна лепота'' на којој су приказане неке од највећих светских звезда, модела и обичних жена са длакама испод пазуха. Мадона, Џулија Робертс, Лејди Гага, Дру Баримор, Бијонсе само су неке од светских звезда које су допринеле томе да се тренд прошири међу женском популацијом.

Анђелика Серано, уредница лепоте у магазину Инстајл, каже како нема правог приступа овом тренду - да ли га треба гледати из феминистичког, хигијенског или естетског угла - али једно је сигурно, а то је да се тренд длакавих пазуха шири светом.

Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мила

17.06.2015 09:14

е јбг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

19.06.2015 05:26

Значи да доле све остаје исто.

ОДГОВОРИТЕ