Novi trend - šiške ispod miške

Na društvenim mrežama i crvenom tepihu od Njujorka do Kine među damama se pojavio novi trend dlakavih pazuha koji je započela pop pevačica Majli Sajrus.

Moda i ljepota 17.06.2015 | 10:34
Novi trend - šiške ispod miške

Na popularnom kineskom blog sajtu ''Sina Weibo'' nedavno je održano takmičenje dlakavih pazuha u znak protesta zbog stalnog društvenog pritiska na žene da se briju.

Taj projekat, piše AP, ispratilo skoro dva miliona ljudi. ''U poslednje dve decenije bila je mnogo reklama za skidanje neželjenih dlaka pomoću krema i lasera, a sve sa željom da se poruči kako je obavezno da ih se žene otarase'', kaže jedna od blogerki kineskog sajta Iksijao Jue.

"Generacija moje majke nije imala takve probleme. Danas mlade devojke imaju stalni pritisak od društva da se depiliraju'', dodala je ona. Fotograf Ben Huper u Londonu je pokrenuo onlajn izložbu ''Prirodna lepota'' na kojoj su prikazane neke od najvećih svetskih zvezda, modela i običnih žena sa dlakama ispod pazuha. Madona, Džulija Roberts, Lejdi Gaga, Dru Barimor, Bijonse samo su neke od svetskih zvezda koje su doprinele tome da se trend proširi među ženskom populacijom.

Anđelika Serano, urednica lepote u magazinu Instajl, kaže kako nema pravog pristupa ovom trendu - da li ga treba gledati iz feminističkog, higijenskog ili estetskog ugla - ali jedno je sigurno, a to je da se trend dlakavih pazuha širi svetom.

B 92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mila

17.06.2015 09:14

e jbg...

ODGOVORITE
Name

goran

19.06.2015 05:26

Znači da dole sve ostaje isto.

ODGOVORITE