Тајкуни који не плаћају порез Србији

Највећи порески дужник међу приватним фирмама у Србији је „Монус“ Предрага Ранковића Пецонија.

Србија 17.06.2015 | 09:05
Тајкуни који не плаћају порез Србији

"Монус", чији је званично власник Станко Томовић, иако се ова фирма повезује са Ранковићем, са порезницима је потписао уговор о репрограму дуга вредног 2,17 милијарди динара, тако да сваког месеца измирује своје редовне обавезе и део годинама неплаћеног дуга.

У тој фабрици за "Блиц" кажу да редовно измирују обавезе и да су у последњих пет година на име пореза платили држави чак 350 милиона евра.

На списку највећих пореских дужника, према подацима Пореске управе Србије на дан 31. март 2015, приметан је мањи број тајкуна, али су њихова имена и даље присутна. Мирослав Богићевић, некада неприкосновени број један, смањио је дуг и лидерску позицију уступио Пецонију. 

"Мера инвест", фирма сина Мирослава Мишковића Марка, све више дугује. Из те фирме за "Блиц" су поновили да дуг не постоји и да се спор око тога води пред надлежним институцијама. На списку је и чувени Милојко Дамјановић, власник "Лола Ливнице", рекордер по износу неплаћених пореза и доприноса за своје раднике. Он, према незваничним прорачунима, сваком свом запосленом дугује по 3,6 милиона динара.

Међу спортским клубовима највећи дуг има ФК Смедерево - 2,3 милиона евра. ФК Партизан је дуг с почетка године од 1,58 милиона евра смањио за две трећине, док је ФК Црвена звезда обавезе према држави свео на око 180.000 евра.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Толе

17.06.2015 08:15

Дјуриц и Боска,све јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај Пецони

17.06.2015 08:35

Пецони је класицан мафијас, и то сви знају. Порез није плацао јер га је ститио дрзавни врх Србије. Сад су га, као несто, стисли због Вуцица, али видјецемо колико це то трајати. Једини је кога нема као оптузеног ни у најновијој хајци против "тајкуна", или и ако га има (фабрика вјестацког дјубрива) све се некако, а знамо како и засто, смири. Ста мислите засто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Планоје

17.06.2015 17:08

Ако поштено радиш тј.на време и коректно платиш добављаче,раднике и наравно државне приходе газди остане за добар живот,тек трећа генерација након газде може бити у класи евро милионера. Брзо богаћење сигуран знак нелегалног пословања.

ОДГОВОРИТЕ