Колико пута недељно треба вјежбати?

Свима је јасно да је физичка активност неопходна за здравље, а да је нарочитно важна у мршављењу. Међутим, многи људи не знају колико вежбања је потребно да се тело одржи у форми, а колико када је циљ мршављење.

Здравље 16.06.2015 | 11:21
Колико пута недељно треба вјежбати?

Научник Шон Арент који на Ратгерс универзитету проучава вежбање, каже да постоји велика разлика између тога да вежбате два и три пута недељно.

Иако је и минималан физички напор бољи од седења, чак и ако сте у пристојној форми, нећете имати много користи од вежбања два пута недељно.

“Вежбању треба да се посветите минимум три пута недељно. Технички, требало би да се бавите неком физичком активношћу сваки дан – само се крећите. Наиме, све више доказа говори у прилог томе да седење поништава сваку корист од вежбања”, објашњава Арент.

“Међутим, велика је разлика у томе да ли интензивно вежбате два пута недељно или три пута недељно. Два дана вам неће много помоћи”.

Арент препоручује да се тренинг под оптерећењем (дизање тегова) ради два до пет пута недељно, у зависности од физичке спремности.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар