Пушков: У Сребреници није био геноцид

Шеф Одбора за иностране послове Државне думе Савета Руске Федерације у Србији Алексеј Пушков оценио је да Запад резолуцијом о Сребреници жели да пошаље сигнал да може да покрене механизме који могу бити удар на ауторитет и имиџ Србије, јер се није придружила санкцијама против Русије.

Босна и Херцеговина 16.06.2015 | 08:39
Пушков: У Сребреници није био геноцид

Пушков је додао да је то и покушај да се Србија завади са муслиманским народима и указао да није неопходно да се тај документ усвоји, уз образложење да би од његовог доношења било више штете него користи, преноси Тањуг.

На предавању о актуелним спољнополитичким питањима на Унверзитету "Карић", Пушков је  истакао да у Сребреници није био геноцид и упитао зашто се онда остали случајеви сличних злочина на територији Европе не разматрају на тај начин.

Као пример навео је страдање становника у Украјини, истакавши да је живот тамо изгубило 6.500 људи.

"Ако прихватимо да је у Сребреници био геноцид, онда то значи да је Запад исправно поступио 1999. године и то је оно што треба да легитимише садашњу политику – отцепљење Косова било би оправдано и Косово може да постане члан Европске уније и Уједињених нација", рекао је Пушков.

Према његовим речима, Запад игра политику двојних стандарда и узима за право да одређује шта је злочин, а шта не.

Пушков је оценио и да Србија спроводи исправну политику, јер се, како је указао, с једне стране зближава са ЕУ, а с друге одржава односе са Русијом.

"Та двосмерност политике је добра за вашу земљу", закључио је Пушков.

Извор: Тањуг

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Јгф

16.06.2015 06:49

Шта је овај водке попио,поток.

ОДГОВОРИТЕ
Name

707

16.06.2015 08:25

Колико је вотке попио,не зна се али се по лајковима види да огроман број Бошњака прати БН,што је доста добро...јер једино праве информације могу да виде овдје...по овоме се може закључити да не вјерују Федералној тв...а за то имају мој лајк.

Name

ВРС РВИ

16.06.2015 16:27

Ако је и колико попио нема везе, његова се пита...

Name

а?

16.06.2015 06:51

Је ли било у Украјни послије 2. свјетског рата? Јел било У Цеценији? Не браним никога, ал мора се у своје двористе погледати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чечен

16.06.2015 07:32

"Ако прихватимо да је у Сребреници био геноцид, онда то значи да је Запад исправно поступио 1999. године и то је оно што треба да легитимише садашњу политику – отцепљење Косова било би оправдано и Косово може да постане члан Европске уније и Уједињених нација", рекао је Пушков. Је ли могуће да је ово изјавио један високи службеник Русије и остао жив???

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

16.06.2015 07:37

Што више лапрдају о геноциду све мање Босне...а она фраза "коме се не свидја нека иде",ја сам тамо гдје треба...у својој кући,на својој земљи,у својој Републици Српској и са својим србијанским држављанством...добронамјерни це ово поздравити а који нису могу од муке да гризу своја ј..а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југо

16.06.2015 07:55

И ја сам из Републике Српске али нисам код своје куце него сам у Аустрији са аустријским дрзављанством али би опет волио да ниста није било и да сам ја код своје куце у лијепој нам Југи.Ј.бо вас све ово.Немате хљеба јести а лапрдате и .ерете да вам је сад као добро.

Name

Свој

16.06.2015 09:21

Ипак ти ниси свој на свом, тамо где би требао бити. У глави.

Name

Путин

16.06.2015 08:41

За коју годину кад Амери буду прасина имацете другу прицу, доста је било западног полтронства РУСИЈА се дигла и заузела право мјесто спасава цијели свијет од дјавола!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим Босну

16.06.2015 09:20

Наравно да није било геноцида а вама муслиманима је боље да гледате своје двориште по смрдљивој босни и да оставите Републику Српску...бавите се ви вашим исламом боље ће вама бити...опет желите рат па се сјетили неког геноцида а не знате ни које тамо убијен ...Сребреница је Српска па ако вама не одговара идите у истанбул ...само опет изазивајте спасили сте се једном преко енглеза који нас бомбардоваше прије или касније ће сви да схцате који сте ви смрадови и терористи подржавате све против Срба мрзите Србе а живите у Републици Српској и Србији зато би ја вама да сам умјесто додика или вучка натјерао да учити ћирилицу да причате Српски да учите вјеронауку,славите божић или се селите и ИСИЛ па радите шта хоћете овдје ћете да љубите двоглавог орла са кокардом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

16.06.2015 10:59

...сто мрзис,најтезе је у зивоту мрзити своју маму а волити неку тудју. Едукуј се малко.

Name

Ненад

16.06.2015 09:33

Ал' нас сви карају, а ми се лозимо ко мајмуни...година 2055, негдје у Босни: "Ма био је геноцид", "ма није", "ма јесте, немој те опалим", "ма није кад казем"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Öстерреицх

16.06.2015 10:38

Браво "Yуго" бесте комментар.

ОДГОВОРИТЕ