Puškov: U Srebrenici nije bio genocid

Šef Odbora za inostrane poslove Državne dume Saveta Ruske Federacije u Srbiji Aleksej Puškov ocenio je da Zapad rezolucijom o Srebrenici želi da pošalje signal da može da pokrene mehanizme koji mogu biti udar na autoritet i imidž Srbije, jer se nije pridružila sankcijama protiv Rusije.

Bosna i Hercegovina 16.06.2015 | 08:39
Puškov: U Srebrenici nije bio genocid

Puškov je dodao da je to i pokušaj da se Srbija zavadi sa muslimanskim narodima i ukazao da nije neophodno da se taj dokument usvoji, uz obrazloženje da bi od njegovog donošenja bilo više štete nego koristi, prenosi Tanjug.

Na predavanju o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima na Unverzitetu "Karić", Puškov je  istakao da u Srebrenici nije bio genocid i upitao zašto se onda ostali slučajevi sličnih zločina na teritoriji Evrope ne razmatraju na taj način.

Kao primer naveo je stradanje stanovnika u Ukrajini, istakavši da je život tamo izgubilo 6.500 ljudi.

"Ako prihvatimo da je u Srebrenici bio genocid, onda to znači da je Zapad ispravno postupio 1999. godine i to je ono što treba da legitimiše sadašnju politiku – otcepljenje Kosova bilo bi opravdano i Kosovo može da postane član Evropske unije i Ujedinjenih nacija", rekao je Puškov.

Prema njegovim rečima, Zapad igra politiku dvojnih standarda i uzima za pravo da određuje šta je zločin, a šta ne.

Puškov je ocenio i da Srbija sprovodi ispravnu politiku, jer se, kako je ukazao, s jedne strane zbližava sa EU, a s druge održava odnose sa Rusijom.

"Ta dvosmernost politike je dobra za vašu zemlju", zaključio je Puškov.

Izvor: Tanjug

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Jgf

16.06.2015 06:49

Šta je ovaj vodke popio,potok.

ODGOVORITE
Name

707

16.06.2015 08:25

Koliko je votke popio,ne zna se ali se po lajkovima vidi da ogroman broj Bošnjaka prati BN,što je dosta dobro...jer jedino prave informacije mogu da vide ovdje...po ovome se može zaključiti da ne vjeruju Federalnoj tv...a za to imaju moj lajk.

Name

VRS RVI

16.06.2015 16:27

Ako je i koliko popio nema veze, njegova se pita...

Name

a?

16.06.2015 06:51

Je li bilo u Ukrajni poslije 2. svjetskog rata? Jel bilo U Ceceniji? Ne branim nikoga, al mora se u svoje dvoriste pogledati!!!

ODGOVORITE
Name

Čečen

16.06.2015 07:32

"Ako prihvatimo da je u Srebrenici bio genocid, onda to znači da je Zapad ispravno postupio 1999. godine i to je ono što treba da legitimiše sadašnju politiku – otcepljenje Kosova bilo bi opravdano i Kosovo može da postane član Evropske unije i Ujedinjenih nacija", rekao je Puškov. Je li moguće da je ovo izjavio jedan visoki službenik Rusije i ostao živ???

ODGOVORITE
Name

xxx

16.06.2015 07:37

Što više laprdaju o genocidu sve manje Bosne...a ona fraza "kome se ne svidja neka ide",ja sam tamo gdje treba...u svojoj kući,na svojoj zemlji,u svojoj Republici Srpskoj i sa svojim srbijanskim državljanstvom...dobronamjerni ce ovo pozdraviti a koji nisu mogu od muke da grizu svoja j..a

ODGOVORITE
Name

Jugo

16.06.2015 07:55

I ja sam iz Republike Srpske ali nisam kod svoje kuce nego sam u Austriji sa austrijskim drzavljanstvom ali bi opet volio da nista nije bilo i da sam ja kod svoje kuce u lijepoj nam Jugi.J.bo vas sve ovo.Nemate hljeba jesti a laprdate i .erete da vam je sad kao dobro.

Name

Svoj

16.06.2015 09:21

Ipak ti nisi svoj na svom, tamo gde bi trebao biti. U glavi.

Name

Putin

16.06.2015 08:41

Za koju godinu kad Ameri budu prasina imacete drugu pricu, dosta je bilo zapadnog poltronstva RUSIJA se digla i zauzela pravo mjesto spasava cijeli svijet od djavola!

ODGOVORITE
Name

Mrzim Bosnu

16.06.2015 09:20

Naravno da nije bilo genocida a vama muslimanima je bolje da gledate svoje dvorište po smrdljivoj bosni i da ostavite Republiku Srpsku...bavite se vi vašim islamom bolje će vama biti...opet želite rat pa se sjetili nekog genocida a ne znate ni koje tamo ubijen ...Srebrenica je Srpska pa ako vama ne odgovara idite u istanbul ...samo opet izazivajte spasili ste se jednom preko engleza koji nas bombardovaše prije ili kasnije će svi da shcate koji ste vi smradovi i teroristi podržavate sve protiv Srba mrzite Srbe a živite u Republici Srpskoj i Srbiji zato bi ja vama da sam umjesto dodika ili vučka natjerao da učiti ćirilicu da pričate Srpski da učite vjeronauku,slavite božić ili se selite i ISIL pa radite šta hoćete ovdje ćete da ljubite dvoglavog orla sa kokardom.

ODGOVORITE
Name

Ti

16.06.2015 10:59

...sto mrzis,najteze je u zivotu mrziti svoju mamu a voliti neku tudju. Edukuj se malko.

Name

Nenad

16.06.2015 09:33

Al' nas svi karaju, a mi se lozimo ko majmuni...godina 2055, negdje u Bosni: "Ma bio je genocid", "ma nije", "ma jeste, nemoj te opalim", "ma nije kad kazem"...

ODGOVORITE
Name

Österreich

16.06.2015 10:38

Bravo "Yugo" beste kommentar.

ODGOVORITE