Лукшић: Позваћу папу да посјети Црну Гору

Министар спољних послова и европских интеграција Црне Горе Игор Лукшић сутра ће званично посјетити Ватикан, а један од главних циљева те посјете биће разматрање могућности да папа Фрањо дође у Црну Гору.

Босна и Херцеговина 16.06.2015 | 08:23
Лукшић: Позваћу папу да посјети Црну Гору

Према платформи за посјету шефа црногорске дипломатије Ватикану, Лукшић ће питање посјете папе Фрање Црној Гори покренути усљед чињенице да је црногорски предсједник Филип Вујановић у јануару послао позивно писмо поглавару римокатоличке цркве.

У платформи коју је усвојила Влада, осим састанка са папом, планирани су и сусрети Лукшића са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином и секретаром за односе Ватикана са другим државама монсињором Полом Ричардом Галагером, преноси подгорички "Дан".

У тексту званичне платформе за посјету Ватикану оцијењено је да Мјешовита комисија за имплементацију Темељног уговора између Црне Горе и Ватикана представља одличан механизам за имплементацију одредби конкордата и за дијалог о свим питањима од обостраног интереса.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Засто?

16.06.2015 06:52

Брацо католици, крисцани...опаметите се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

707

17.06.2015 06:21

Лукшићу је познато да са Папом иде и пратња...познато је да они воле да се играју возића...можда је то разлог зашто их зове.

Name

босанац из сло

16.06.2015 08:24

ДЈЕТИЦИ, ПАПА ТАКО НЕ ДОЛАЗИ У ЈЕДНУ ЗЕМЉУ ДА БИ ПАПА ДОСАО, МОРАТЕ ИСПУНИТИ НЕКЕ ОД УСЛОВА .АЈД МОЗЕ СЕ РЕЦИ ДА ИСПУЊАВАТЕ ПУНО ТОГА АЛИ ЈЕДАН И НАЈВАЗНИЈИ НЕ ИСПУЊАВАТЕ ЈЕ ТАЈ ДА СВЕ ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ТРЕБА ДА СЕ СЛОЗЕ А КОЛИКО ЈА ЗНАМ СПЦ ЈОС СЕ НЕ СЛАЗЕ !!! ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.06.2015 13:09

Дјетици требате позурити док нисте постали саставни дио велике Албаније после неце смјети доци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

17.06.2015 06:00

Још не запамћено да неко хрли да се покатоличи. Црногорци су гори и од Хрвата, Бошњака и Албанаца заједно.

ОДГОВОРИТЕ