Lukšić: Pozvaću papu da posjeti Crnu Goru

Ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić sutra će zvanično posjetiti Vatikan, a jedan od glavnih ciljeva te posjete biće razmatranje mogućnosti da papa Franjo dođe u Crnu Goru.

Bosna i Hercegovina 16.06.2015 | 08:23
Lukšić: Pozvaću papu da posjeti Crnu Goru

Prema platformi za posjetu šefa crnogorske diplomatije Vatikanu, Lukšić će pitanje posjete pape Franje Crnoj Gori pokrenuti usljed činjenice da je crnogorski predsjednik Filip Vujanović u januaru poslao pozivno pismo poglavaru rimokatoličke crkve.

U platformi koju je usvojila Vlada, osim sastanka sa papom, planirani su i susreti Lukšića sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom i sekretarom za odnose Vatikana sa drugim državama monsinjorom Polom Ričardom Galagerom, prenosi podgorički "Dan".

U tekstu zvanične platforme za posjetu Vatikanu ocijenjeno je da Mješovita komisija za implementaciju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Vatikana predstavlja odličan mehanizam za implementaciju odredbi konkordata i za dijalog o svim pitanjima od obostranog interesa.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zasto?

16.06.2015 06:52

Braco katolici, kriscani...opametite se!

ODGOVORITE
Name

707

17.06.2015 06:21

Lukšiću je poznato da sa Papom ide i pratnja...poznato je da oni vole da se igraju vozića...možda je to razlog zašto ih zove.

Name

bosanac iz slo

16.06.2015 08:24

DJETICI, PAPA TAKO NE DOLAZI U JEDNU ZEMLJU DA BI PAPA DOSAO, MORATE ISPUNITI NEKE OD USLOVA .AJD MOZE SE RECI DA ISPUNJAVATE PUNO TOGA ALI JEDAN I NAJVAZNIJI NE ISPUNJAVATE JE TAJ DA SVE VJERSKE ZAJEDNICE TREBA DA SE SLOZE A KOLIKO JA ZNAM SPC JOS SE NE SLAZE !!! POZDRAV

ODGOVORITE
Name

Md

16.06.2015 13:09

Djetici trebate pozuriti dok niste postali sastavni dio velike Albanije posle nece smjeti doci

ODGOVORITE
Name

Bole

17.06.2015 06:00

Još ne zapamćeno da neko hrli da se pokatoliči. Crnogorci su gori i od Hrvata, Bošnjaka i Albanaca zajedno.

ODGOVORITE