ЕП: Руски ''шамар'' Српкињама за ''спуштање на земљу''!

Кошаркашице Србије доживеле су први пораз на Европском првенству, пошто су у четвртом колу Ц групе изгубиле од Русије са 77:53.

Кошарка 15.06.2015 | 21:00
ЕП: Руски ''шамар'' Српкињама за ''спуштање на земљу''!

Била је то убедљиво најгора игре екипе Марине Маљковић од почетка шампионата – Рускиње су меч преломиле у завршници друге четвртине, када су везале неколико погођених шутева и контри и на полувремену водиле 41:24.

Средином трећег периода Србија је смањила на -12, али потом су Рускиње поново преузеле контролу над игром и до краја су оствариле убедљиву победу.

Србија је још раније обезбедила пласман у другу фазу, али сада ће пренети само два бода у новоформирану Е групу. У другој фази биће шест екипа, а најбоље четири пролазе у четвртфинале – нови противници Србији биће Шпанија, Литванија и Словачка.

Наше су за три шутирале катастрофалних 3-27, а једина ’двоцифрена’ била је Ана Дабовић са 15 поена, али уз шут из игре 4-17. Данијела Пејџ имала је 9 поена и 9 скокова, а код Русије је најбоља била Јевгенија Бељакова са 19 поена и 7 скокова.

Србија је почела смушено, неколико промашених шутева за три и два-три зицера, тако да су Рускиње повеле са 7:0. После четири и по минут игре наше су напокон дошле до коша, пошто је Пејџ погодила са полудистанце.

Кириљова је убацила две тројке и Русија је повела са 14:7, али онда је и Србију кренуо шут, пошто су сестре Дабовић убациле по тројку и приближиле свој тим на -2 (15:13). Србија је заиграла и знатно боље у одбрани, па је после прве четвртине имала само поен заостатка (18:17).

На исти начин на који је почела прву четвртину, Србија је почела и другу – са много грешака и промашаја, тако да је нашем тиму пуних шест минута било потребно да постигне кош из игре.

Рускиње су задавале Србији много проблема зоном, а на другој страни су ухватиле неколико лопти у нападу, па су први пут створиле двоцифрену предност – 35:23 после нове тројке Кириљове.

Наше су деловале као разбијена војска, па је у последња два минута предност Русије додатно порасла – 41:24 на полувремену.

Меч је већ тада био решен – наше нису имале снаге за повратак, само једном су спустиле на 12 поена заостатка, али Рускиње су биле доминантне у свим сегментима игре и до краја су уписале убедљив тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар