EP: Ruski ''šamar'' Srpkinjama za ''spuštanje na zemlju''!

Košarkašice Srbije doživele su prvi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto su u četvrtom kolu C grupe izgubile od Rusije sa 77:53.

Košarka 15.06.2015 | 21:00
EP: Ruski ''šamar'' Srpkinjama za ''spuštanje na zemlju''!

Bila je to ubedljivo najgora igre ekipe Marine Maljković od početka šampionata – Ruskinje su meč prelomile u završnici druge četvrtine, kada su vezale nekoliko pogođenih šuteva i kontri i na poluvremenu vodile 41:24.

Sredinom trećeg perioda Srbija je smanjila na -12, ali potom su Ruskinje ponovo preuzele kontrolu nad igrom i do kraja su ostvarile ubedljivu pobedu.

Srbija je još ranije obezbedila plasman u drugu fazu, ali sada će preneti samo dva boda u novoformiranu E grupu. U drugoj fazi biće šest ekipa, a najbolje četiri prolaze u četvrtfinale – novi protivnici Srbiji biće Španija, Litvanija i Slovačka.

Naše su za tri šutirale katastrofalnih 3-27, a jedina ’dvocifrena’ bila je Ana Dabović sa 15 poena, ali uz šut iz igre 4-17. Danijela Pejdž imala je 9 poena i 9 skokova, a kod Rusije je najbolja bila Jevgenija Beljakova sa 19 poena i 7 skokova.

Srbija je počela smušeno, nekoliko promašenih šuteva za tri i dva-tri zicera, tako da su Ruskinje povele sa 7:0. Posle četiri i po minut igre naše su napokon došle do koša, pošto je Pejdž pogodila sa poludistance.

Kiriljova je ubacila dve trojke i Rusija je povela sa 14:7, ali onda je i Srbiju krenuo šut, pošto su sestre Dabović ubacile po trojku i približile svoj tim na -2 (15:13). Srbija je zaigrala i znatno bolje u odbrani, pa je posle prve četvrtine imala samo poen zaostatka (18:17).

Na isti način na koji je počela prvu četvrtinu, Srbija je počela i drugu – sa mnogo grešaka i promašaja, tako da je našem timu punih šest minuta bilo potrebno da postigne koš iz igre.

Ruskinje su zadavale Srbiji mnogo problema zonom, a na drugoj strani su uhvatile nekoliko lopti u napadu, pa su prvi put stvorile dvocifrenu prednost – 35:23 posle nove trojke Kiriljove.

Naše su delovale kao razbijena vojska, pa je u poslednja dva minuta prednost Rusije dodatno porasla – 41:24 na poluvremenu.

Meč je već tada bio rešen – naše nisu imale snage za povratak, samo jednom su spustile na 12 poena zaostatka, ali Ruskinje su bile dominantne u svim segmentima igre i do kraja su upisale ubedljiv trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar