Грбић: Морам да будем задовољан до сада!

Селектор Србије Никола Грбић задовољан је игром своје екипе и поред пораза од Бразила у Светској лиги.

Остали спортови 15.06.2015 | 22:20
Грбић: Морам да будем задовољан до сада!

Након велике победе у Новом Саду, Србија је поражена од Бразила у пет сетова у Београду.

"Морам да будем задовољан. Опет смо се борили до краја, али смо наишли на екипу која је ризиковала на сервису од првог до последњег сервиса. Ово је први пут у шест утакмица да смо имали проблема на пријему, не зато што смо ми били лоши, него што су они сервирали из све снаге", рекао је Грбић

Србија је пре неколико дана савладала Бразил први пут после седам година, а детаљи су је делили од другог везаног тријумфа.

"Кад играш утакмице које су поен по поен са јаком екипом деси се да у Новом Саду због њихових грешака на сервису ми победимо, а да данас изгубимо", додао је Грбић.

Четвртог викенда, од 18-21, јуна Србија ће угостити Аустралију. Први меч поново ће се играти у Новом Саду у четвртак, а други у Београду у суботу.

"Показујемо све бољу форму из викенда у викенд. Мислим да ћемо против Аустралије играти још боље, трудићемо да исправимо ствари које нам нису ишле добро на ове две утакмице, њих је јако мало, али морамо да порадимо и на њима. Опуштања нема, сада имамо три викенда код куће и морамо да освојимо максималан број бодова", казао је Грбић.

Најефикаснији у екипи Србије на мечу био је Александар Атанасијевић са 20 поена.

"Без обзира што смо изгубили, мислим да је велики успех што смо у три дана одиграли две утакмице у пет сетова са једном од најбољих репрезентација на свету. Сигурно да нам је жао што нисмо победили, ова публика то заслужује... Ови бодови нису случајни, тек ћемо показати да напредујемо, мислим да можемо јож боље", рекао је Атанасијевић.

Средњи блокер Србије Марко Подрашчанин навео је да његова екипа мора да буде задовољна показаним у утакмицама против Бразила.

"Треба да будемо задовољни како смо одиграли против најбоље екипе на свету, која нам не лежи. Играли су супер, боље него у Новом Саду, сервирали су из све снаге, одвојили су нас од мреже. Одгвоорли смо и ми, стигли смо до тај-брејка где је једна лопта одлучила", рекао је Подрашчанин.

Србија је трећа у групи са осам бодова, иза Италије која има 11 и Бразила који је лидер са 14 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар