Здравство на издисају

Тренутно стање у Универзитетској болници Клиничком центру Бањалука је веома лоше и ово један од најтежих периода за ту здравствену установу.

Република Српска 15.06.2015 | 16:58
Здравство на издисају

Недостаје основих материјалних средстава за рад, нема есенцијалних лијекова и медицинских препарата (амиодарона, ланикора, хепарина, газе, дезинфицијенса, контраста идр ). Сала за катетеризације срца већ мјесец и по дана не ради редован програм због недостатка стентова.

И док је једна половина највеће здравствене установе неизграђена, друга половина је у тешком и запуштеном стању. И даље се наставља са опробаном причом о великим пројектима изградње најсавременије болнице у регији. Порушено је Сјеверно крило УБКЦ на којем је донедавно био један багер, а сада нема ни тог багера.

Да ствари буду још апсурдније и доведене до потпуног бесмисла, једино чиме се менаџмент УБКЦ Бањалука сада бави је до сада невиђена акција притиска на љекаре који се усуде проговорити јавно и упозорити на нерегуларности и проблеме.

Најсвјежи примјер је покретање дисциплинске одговорности против докторице, пластичног хирурга, Браниславе Пушац, која је јавно одбила да отпушта пацијенте без отпусних писама.

Поставља се логично питање, а ко је њу тјерао да то ради и издаје фиктивне отпуснице и шта је сврха таквог поступка?

Умјесто да менаџмент УБКЦ Бањалука утврди одговорност у својим редовима или да Министарство здравља Републике Српске казни одговорне у УБКЦ Бањалуци, иде се на потпун обрачун са савјесним љекарима и порфесиналцима чиме се наставља прогон свих оних који су дигли глас против тираније која влада у УБКЦ Бањалука.

Све ово говори у прилог да у овој установи влада потпуна конфузија без наде да ц́е се нешто промијенити и да УБ КЦ Бањалука полако и сигурно иде у потпуно гашење.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

СКРБИЦ

15.06.2015 13:34

ИМА ТУ ЈОС ПАРА У ЗДРАВСТВУ САМО НЕ ЗНА БОГДАНИЦ ВРАТИТЕ МЕНЕ ПА ЦЕТЕ ВИДЈЕТИ КАКО СЕ КРАДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

15.06.2015 13:36

САДА ЈЕ НА ПОТЕЗУ СТРУКОВНИ СИНДИКАТ ДОКТОРА ДА ПОСТИГНЕ НЕМОГУЦЕ И ОРГАНИЗУЈЕ КВАЛИФИКОВАНУ ОДБРАНУ НЕВИНЕ ДОКТОРИЦЕ... ДОКТОРИЦА ЈЕ НИ КРИВА НИ ДУЖНА И ПОТПУНО НЕСВЈЕСНО УПАЛА У МРЕЖУ ТЕШКОГ СУКОБА ДИРЕКТОРА БОЛНИЦЕ СА МИНИСТРОМ ЗДРАВЉА И ДИРЕКТОРОМ ФОНДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

15.06.2015 13:50

Баја и Жељка кажу да је све ок

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

15.06.2015 14:22

Само ви пустите странацким идиотима здравство па це оно напредовати ко к...ц у хладној води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битно и небитно

15.06.2015 14:25

Здравство на издисају, ПИО пред колапсом, плате мале, струја скупља, незапослених висе него запослених, а пензионера таман кол'ко и запослених. Сви богати су блиски власти, ако их открију као криминалце, све се усуткава. Они ријетки које суд осуде омркну у РС а освану другдје. Ал' нема везе, бавицемо се тим цим средимо све око референдума, селафија, Руса, 500000 арапа, домацих издајника и страних центара моци, преноса надлезности и осталих "да-се-власи-не-досјете" теорија завјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

15.06.2015 14:27

Док он окупља старе пензионере и оснива им странку на обострано задовољство а у земљи све на издисају Здравство РС, ПИО РС, итд итд итд итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

15.06.2015 14:39

Спасавај се,ко мозе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пацијент

15.06.2015 15:16

Вец су толико усаврсени да пацијенту оперису зуц или брух и у току дана га пусте куци. Планирају да то ураде на капији да никако не лези у болници, мање кревета, постељине обавезе и сл. Битно је само да сто веци број пацијената удје и изадје на капији. То је пракса у вецини болница, не само у Б Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

15.06.2015 16:54

ТО ЈЕ ТАКОЗВАНА НАПЛАТА ОД ФОНДА ПО ТАКОЗВАНОЈ - "ДРГ" (ДИАГНОСИС РЕЛАТЕД ГРУПС) МЕТОДИ ПО КОЈ0Ј СЕ ПАЛАЋАЈУ УСЛУГЕ НА НАЧИН КАКО ТО ОДРАДИ "ДРГ-АН БОГДАНИЦ" !!!... БИТНО ЈЕ ДА СЕ УНЕСЕ У АУТОМАТСКУ БАЗУ ПОДАТАКА СТО ВИСЕ УСЛУГА А ОНДА СЕ ТО ЕЛЕКТРОНСКИМ СИСТЕМОМ ПОДЕСАВА НА НАЧИН ДА НОВАЦ ДОБИЈУ ОНИ КОЈИ СУ "ДОБРИ МЕНАДЗЕРИ БОЛНИЦА"... А ДОБРИ СУ ОНИ КОЈИ СЛУСАЈУ И... (УПОЗОРЕЊЕ: ЗБОГ НОВОГ ЗАКОНА О ЈАВНОМ РЕДУ И МИРУ ОВАЈ ТЕКСТ НИЈЕ ЗАВРСЕН)... ХА, ХА, ХА...

Name

дивља јабука

15.06.2015 17:16

Све је на издисају. Нисте свјесни колика је дубиоза. Нигдје ниједне нормалне фабрике као прије рата а бирократија нагомилана преко сваке мјере. Уз то, од оно мало дипл инжењера што смо имали, дио је умро, дио је отишао вани а дио је на заласку каријере. Иста је ствар са добрим мајсторима. Сада имате само приучене клипане са купљеним папирима. Ова заједница се полако враћа у 17-ти вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас јавности

15.06.2015 21:25

Све наведено је тацно, Мирко и твоје пролази, сада долази вријеме да се рацуни сведу....Ово ниси смио да урадис

ОДГОВОРИТЕ
Name

дезурна савјест

17.06.2015 15:01

На жалост Станетиц гради само мрак, љубав према себи и сефици кабинета. Треба да иде.!

ОДГОВОРИТЕ