Zdravstvo na izdisaju

Trenutno stanje u Univerzitetskoj bolnici Kliničkom centru Banjaluka je veoma loše i ovo jedan od najtežih perioda za tu zdravstvenu ustanovu.

Republika Srpska 15.06.2015 | 16:58
Zdravstvo na izdisaju

Nedostaje osnovih materijalnih sredstava za rad, nema esencijalnih lijekova i medicinskih preparata (amiodarona, lanikora, heparina, gaze, dezinficijensa, kontrasta idr ). Sala za kateterizacije srca već mjesec i po dana ne radi redovan program zbog nedostatka stentova.

I dok je jedna polovina najveće zdravstvene ustanove neizgrađena, druga polovina je u teškom i zapuštenom stanju. I dalje se nastavlja sa oprobanom pričom o velikim projektima izgradnje najsavremenije bolnice u regiji. Porušeno je Sjeverno krilo UBKC na kojem je donedavno bio jedan bager, a sada nema ni tog bagera.

Da stvari budu još apsurdnije i dovedene do potpunog besmisla, jedino čime se menadžment UBKC Banjaluka sada bavi je do sada neviđena akcija pritiska na ljekare koji se usude progovoriti javno i upozoriti na neregularnosti i probleme.

Najsvježi primjer je pokretanje disciplinske odgovornosti protiv doktorice, plastičnog hirurga, Branislave Pušac, koja je javno odbila da otpušta pacijente bez otpusnih pisama.

Postavlja se logično pitanje, a ko je nju tjerao da to radi i izdaje fiktivne otpusnice i šta je svrha takvog postupka?

Umjesto da menadžment UBKC Banjaluka utvrdi odgovornost u svojim redovima ili da Ministarstvo zdravlja Republike Srpske kazni odgovorne u UBKC Banjaluci, ide se na potpun obračun sa savjesnim ljekarima i porfesinalcima čime se nastavlja progon svih onih koji su digli glas protiv tiranije koja vlada u UBKC Banjaluka.

Sve ovo govori u prilog da u ovoj ustanovi vlada potpuna konfuzija bez nade da će se nešto promijeniti i da UB KC Banjaluka polako i sigurno ide u potpuno gašenje.

(BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

SKRBIC

15.06.2015 13:34

IMA TU JOS PARA U ZDRAVSTVU SAMO NE ZNA BOGDANIC VRATITE MENE PA CETE VIDJETI KAKO SE KRADE

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

15.06.2015 13:36

SADA JE NA POTEZU STRUKOVNI SINDIKAT DOKTORA DA POSTIGNE NEMOGUCE I ORGANIZUJE KVALIFIKOVANU ODBRANU NEVINE DOKTORICE... DOKTORICA JE NI KRIVA NI DUŽNA I POTPUNO NESVJESNO UPALA U MREŽU TEŠKOG SUKOBA DIREKTORA BOLNICE SA MINISTROM ZDRAVLJA I DIREKTOROM FONDA

ODGOVORITE
Name

Miki

15.06.2015 13:50

Baja i Željka kažu da je sve ok

ODGOVORITE
Name

dott

15.06.2015 14:22

Samo vi pustite stranackim idiotima zdravstvo pa ce ono napredovati ko k...c u hladnoj vodi.

ODGOVORITE
Name

Bitno i nebitno

15.06.2015 14:25

Zdravstvo na izdisaju, PIO pred kolapsom, plate male, struja skuplja, nezaposlenih vise nego zaposlenih, a penzionera taman kol'ko i zaposlenih. Svi bogati su bliski vlasti, ako ih otkriju kao kriminalce, sve se usutkava. Oni rijetki koje sud osude omrknu u RS a osvanu drugdje. Al' nema veze, bavicemo se tim cim sredimo sve oko referenduma, selafija, Rusa, 500000 arapa, domacih izdajnika i stranih centara moci, prenosa nadleznosti i ostalih "da-se-vlasi-ne-dosjete" teorija zavjere.

ODGOVORITE
Name

best

15.06.2015 14:27

Dok on okuplja stare penzionere i osniva im stranku na obostrano zadovoljstvo a u zemlji sve na izdisaju Zdravstvo RS, PIO RS, itd itd itd itd itd.

ODGOVORITE
Name

dada

15.06.2015 14:39

Spasavaj se,ko moze....

ODGOVORITE
Name

pacijent

15.06.2015 15:16

Vec su toliko usavrseni da pacijentu operisu zuc ili bruh i u toku dana ga puste kuci. Planiraju da to urade na kapiji da nikako ne lezi u bolnici, manje kreveta, posteljine obaveze i sl. Bitno je samo da sto veci broj pacijenata udje i izadje na kapiji. To je praksa u vecini bolnica, ne samo u B Luci.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

15.06.2015 16:54

TO JE TAKOZVANA NAPLATA OD FONDA PO TAKOZVANOJ - "DRG" (DIAGNOSIS RELATED GRUPS) METODI PO KOJ0J SE PALAĆAJU USLUGE NA NAČIN KAKO TO ODRADI "DRG-AN BOGDANIC" !!!... BITNO JE DA SE UNESE U AUTOMATSKU BAZU PODATAKA STO VISE USLUGA A ONDA SE TO ELEKTRONSKIM SISTEMOM PODESAVA NA NAČIN DA NOVAC DOBIJU ONI KOJI SU "DOBRI MENADZERI BOLNICA"... A DOBRI SU ONI KOJI SLUSAJU I... (UPOZORENJE: ZBOG NOVOG ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU OVAJ TEKST NIJE ZAVRSEN)... HA, HA, HA...

Name

divlja jabuka

15.06.2015 17:16

Sve je na izdisaju. Niste svjesni kolika je dubioza. Nigdje nijedne normalne fabrike kao prije rata a birokratija nagomilana preko svake mjere. Uz to, od ono malo dipl inženjera što smo imali, dio je umro, dio je otišao vani a dio je na zalasku karijere. Ista je stvar sa dobrim majstorima. Sada imate samo priučene klipane sa kupljenim papirima. Ova zajednica se polako vraća u 17-ti vijek.

ODGOVORITE
Name

Glas javnosti

15.06.2015 21:25

Sve navedeno je tacno, Mirko i tvoje prolazi, sada dolazi vrijeme da se racuni svedu....Ovo nisi smio da uradis

ODGOVORITE
Name

dezurna savjest

17.06.2015 15:01

Na žalost Stanetic gradi samo mrak, ljubav prema sebi i sefici kabineta. Treba da ide.!

ODGOVORITE