Нови закон о раду мора бити донесен

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас у Бањалуци да у Српској мора да буде донесен нови закон о раду који ће бити афирмативан, а не на штету било кога.

Република Српска 15.06.2015 | 14:55
Нови закон о раду мора бити донесен

"Постоје одређене одредбе у радном законодавству које морају да буду промијењене у техничком смислу, а ту су захтјеви Међународног монетарног фонда и Свјетске банке. Од суштинских ствари само би требало ограничити колективне уговоре", рекао је Савановић новинарима.

Он је подсјетио да је проблем што синдикат и послодавци не могу да се договоре о новим законским рјешењима у области рада.

"Министарство рада не може сносити одговорност ако наши социјални партнери неће да разговарају. Стрпљиви смо, јер желимо да уважимо синдикат и послодавце приликом доношења новог закона о раду", каже Савановић.

Он је навео да било какве опструкције у доношењу новог законског рјешења не воде ничему.

Савез синдиката РС на челу са Ранком Мишић протестном шетњом 1. маја окупио је више хиљада радника у Бањалуци који су јасно поручили "НЕ" новом закону о раду.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бест

15.06.2015 13:24

Прије су били неки други измишљени закони, а сада је измишљен закон о раду, који је у процесу због монетарног фонда и кредита Свјетске Банке, које ова власт узима и чини им све уступке које желе да би само добили лову, од којег народ скоро да није имао никакве користи само задужење кредитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

15.06.2015 14:24

Нека препису закон о раду из било које земље еу,робовласници хоце да укину сва права радницима,а да немају никакву заститу,посебно це им доци добро пред изборе да могу да отпустају неподобне како им се цефне,а да примају улизице и ботове,е неце моци "боље гроб него роб"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

15.06.2015 15:23

Засто то стално понављају? Знамо да морате. Паметан цовјек води рацуна да не додје у ситуацију да мора. Боље да се склоните, нека то уради неко други, да вам срамота не пада на потомке. Мозда неко коме закон није за петама неце ни морати. Александар Бугариновиц, Бијељина

ОДГОВОРИТЕ