СЛ: Бразилци се реванширали Србима у пет сетова!

Одобјкаши Србије поражени су од Бразила после пет сетова (25:23, 20:25, 25:21, 22:25, 15:13) у другом мечу трећег викенда Светске лиге у хали Пионир.

Остали спортови 15.06.2015 | 12:40
СЛ: Бразилци се реванширали Србима у пет сетова!

Изабраници Николе Грбића у петак су такође после пет сетова у Новом Саду победили Бразилце, први пут после седам година, али овога пута нису успели да понове подвиг.

Четвртог викенда, који је на програму од 18. до 21. јуна Србија ће угостити Аустралију. Први меч поново ће се играти у Новом Саду у четвртак, а други у Београду у суботу.

У тиму Србије најефикаснији је био Атанасијевић са 20 поена, Ивовић је имао 15, Петрић 14, а Лисинац 12.

Код Бразилаца се са највише поена истакао де Суза (24), а по 13 су имали Невес и Фонтелес.

Србија се налази на трећем месту групе са осам бодова, иза Италије која има 11 и Бразила који је лидер са 14 бодова.

У првом сету Србија је имала 23:20, али су Бразилци успели да преокрену уз два ас сервиса. У другом, наш тим је повео са 9:2 и до краја успео да сет добије у своју корист. У наставку су обе екипе освојиле по сет, па је одлука о победнику донета у одлучујућем петом, у ком је поново, као и током целог меча, пресудан фактор био одличан сервис Бразилаца.

Меч пред више од 5.000 гледалаца у београдској дворани Пионир трајао је 167 минута.

Финални турнир одиграће се од 15. – 19. јула у Рио де Жанеиру.

На Финалном турниру ће играти шест репрезентација: Бразил (организатор), по две првопласиране селекције из А и Б групе и победник Финалног турнира ИИ дивизије. Уколико Бразил освоји једно од прва два места у А групи, на Финалном турниру ће играти трећепласирана селекција из А групе.

Коментари / 0

Оставите коментар