Ђани међу култним херојима Премијер лиге!

Енглези га нису заборавили - некадашњи играч Партизана, Болтона и Астон Виле уврштен је међу КУЛТНЕ ХЕРОЈЕ Премијер лиге!

Фудбал 15.06.2015 | 19:40
Ђани међу култним херојима Премијер лиге!

Енглески "Дејли мејл" донео је листу од 50 фудбалера који су наступали у Премијер лиги, а које је сврстао међу "Култне хероје" овог најважнијег клупског такмичења.

И оно што је занимљиво, јесте да је на тој листи, и то на високом, СЕДМОМ месту, Саша "Ђани" Ћурчић, некадашњи фудбалер Партизана, па Болтона и Астон Виле, фудбалер који је могао да направи чудо од своје каријере само да је имао мало "нормалнију" главу.

Критеријум за састављање листе нису били ни трофеји, ни резултати, нити, рецимо, висина уговора, или играчки квалитети (могли су да буду најгори, или најбољи, свеједено), већ пре свега харизма играча, чудне фризуре по којима су били препознатљиви, бркови, дебели (или пуначкији), премршави, високи, ниски...

Ево шта су новинари енглеског "Дејли мејла" написали за Ђанија Ћурчића:

"Дошао је у Болтон 1995. године за тадашњи клупски рекорд од 1,5 милион фунти. Годину дана касније отишао је у Астон Вилу за четири милиона фунти, а из клуб из Бирмингема је напустио када је клуб испао из Премијер лиге, што је код навијача Виле изазвало огорчење. Међутим, у Болтону су га обожавали. Својим играма је обећавао, а чак су га и прозвали 'српским Џорџом Бестом'", пише лист и наставља:

"Као и Бест, и Србин је волео друштво лепих жена".

Када се пензионисао, и то веома рано, у својој 29. години, дао је култну изјаву:

"Не бих потписао за други клуб, чак ни да ми понуде 15 милиона долара. Али, ако би ми понудили 15 жена са различитих страна света, е онда би ствар била другачија".

На листи је и Хрват, Славен Билић, некадашњи ибграч Вест Хема, а у наступајућој сезони и његов тренер.

ПРВИХ 10 КУЛТНИХ ХЕРОЈА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ:

1. Џејсон Ли (Нотингем Форест) - У потрази са Бројем 1 ове листе, новинари Дејли мејла усагласили су се да је то он, играч из средине деведесетих година.

"Он има све карактеристике које би морао да има неко ко има статус кутлног хероја - није био баш неки играч, имао је чудну, смешну фризуру коју су навијачи готивили. Иако су га многи прозивали, био је и стална тема комичара, Ли је увек враћао дупло и никада није устукнуо, нити су му шале сметале. Зато је број 1".

2. Шон Гоатер (Манчестер сити) - Омиљени нападач навијача Ситија. И даље је рекордер - најбржи гол играча са клупе. И то баш против Манчестер јунајтеда. Само девет секунди након што је ушао у игру у 86. минуту.

3. Данац, Јон Јенсен (Арсенал) - бркови, демоде репићи. Али, он је остао доследан свом стилу. Требало му је 98 утакмица да да свој први гол за Арсенал. И данас се могу видети навијачи Арсенала са мајицама: "Видео сам кад је Јенсен дао гол".

4. Италијан, Атилио Ломбарди (Кристал Палас) - најбољи страни ћелавац. Звали су га "Ћелави орао". Јасно је зашто :)))

5. Немац, Стефан Фројнд (Тотенхем) - "За 5 година никад није дао гол, што му даје култни статус. Чак су му и навијачи викали: 'Шутираааај!'"

6. Уругвајац, Дијего Форлан (Манчестер јунајтед) - "требало је да буде и на листи најбољих иностраних појачања. Али, требало му је 10 месеци да да први гол".

7. Србин, Саша Ћурчић (Болтон)

8. Немац, Мориц Волц (Фулам) - свестрани чудак. Велики фан серије "Бејвоч". Волео је да вози бицикл по Лондону.

9. Турчин, Тугај (Блекбурн) - пушио је као... Турчин :)

10. Грузијац, Темури Кецбаја (Њукасл) - "Грузијски Марадона"

Коментари / 0

Оставите коментар