Đani među kultnim herojima Premijer lige!

Englezi ga nisu zaboravili - nekadašnji igrač Partizana, Boltona i Aston Vile uvršten je među KULTNE HEROJE Premijer lige!

Fudbal 15.06.2015 | 19:40
Đani među kultnim herojima Premijer lige!

Engleski "Dejli mejl" doneo je listu od 50 fudbalera koji su nastupali u Premijer ligi, a koje je svrstao među "Kultne heroje" ovog najvažnijeg klupskog takmičenja.

I ono što je zanimljivo, jeste da je na toj listi, i to na visokom, SEDMOM mestu, Saša "Đani" Ćurčić, nekadašnji fudbaler Partizana, pa Boltona i Aston Vile, fudbaler koji je mogao da napravi čudo od svoje karijere samo da je imao malo "normalniju" glavu.

Kriterijum za sastavljanje liste nisu bili ni trofeji, ni rezultati, niti, recimo, visina ugovora, ili igrački kvaliteti (mogli su da budu najgori, ili najbolji, svejedeno), već pre svega harizma igrača, čudne frizure po kojima su bili prepoznatljivi, brkovi, debeli (ili punačkiji), premršavi, visoki, niski...

Evo šta su novinari engleskog "Dejli mejla" napisali za Đanija Ćurčića:

"Došao je u Bolton 1995. godine za tadašnji klupski rekord od 1,5 milion funti. Godinu dana kasnije otišao je u Aston Vilu za četiri miliona funti, a iz klub iz Birmingema je napustio kada je klub ispao iz Premijer lige, što je kod navijača Vile izazvalo ogorčenje. Međutim, u Boltonu su ga obožavali. Svojim igrama je obećavao, a čak su ga i prozvali 'srpskim Džordžom Bestom'", piše list i nastavlja:

"Kao i Best, i Srbin je voleo društvo lepih žena".

Kada se penzionisao, i to veoma rano, u svojoj 29. godini, dao je kultnu izjavu:

"Ne bih potpisao za drugi klub, čak ni da mi ponude 15 miliona dolara. Ali, ako bi mi ponudili 15 žena sa različitih strana sveta, e onda bi stvar bila drugačija".

Na listi je i Hrvat, Slaven Bilić, nekadašnji ibgrač Vest Hema, a u nastupajućoj sezoni i njegov trener.

PRVIH 10 KULTNIH HEROJA PREMIJER LIGE:

1. Džejson Li (Notingem Forest) - U potrazi sa Brojem 1 ove liste, novinari Dejli mejla usaglasili su se da je to on, igrač iz sredine devedesetih godina.

"On ima sve karakteristike koje bi morao da ima neko ko ima status kutlnog heroja - nije bio baš neki igrač, imao je čudnu, smešnu frizuru koju su navijači gotivili. Iako su ga mnogi prozivali, bio je i stalna tema komičara, Li je uvek vraćao duplo i nikada nije ustuknuo, niti su mu šale smetale. Zato je broj 1".

2. Šon Goater (Mančester siti) - Omiljeni napadač navijača Sitija. I dalje je rekorder - najbrži gol igrača sa klupe. I to baš protiv Mančester junajteda. Samo devet sekundi nakon što je ušao u igru u 86. minutu.

3. Danac, Jon Jensen (Arsenal) - brkovi, demode repići. Ali, on je ostao dosledan svom stilu. Trebalo mu je 98 utakmica da da svoj prvi gol za Arsenal. I danas se mogu videti navijači Arsenala sa majicama: "Video sam kad je Jensen dao gol".

4. Italijan, Atilio Lombardi (Kristal Palas) - najbolji strani ćelavac. Zvali su ga "Ćelavi orao". Jasno je zašto :)))

5. Nemac, Stefan Frojnd (Totenhem) - "Za 5 godina nikad nije dao gol, što mu daje kultni status. Čak su mu i navijači vikali: 'Šutiraaaaj!'"

6. Urugvajac, Dijego Forlan (Mančester junajted) - "trebalo je da bude i na listi najboljih inostranih pojačanja. Ali, trebalo mu je 10 meseci da da prvi gol".

7. Srbin, Saša Ćurčić (Bolton)

8. Nemac, Moric Volc (Fulam) - svestrani čudak. Veliki fan serije "Bejvoč". Voleo je da vozi bicikl po Londonu.

9. Turčin, Tugaj (Blekburn) - pušio je kao... Turčin :)

10. Gruzijac, Temuri Kecbaja (Njukasl) - "Gruzijski Maradona"

Komentari / 0

Ostavite komentar