Радоњић: Шампиони раде тешке ствари!

Тренер Црвене звезде Телеком каже да ће екипа ући у други финални меч плеј-офа са истим хендикепима као у петак.

Кошарка 15.06.2015 | 15:40
Радоњић: Шампиони раде тешке ствари!

Бобан Марјановић "ровит", Стефан Јовић и даље неспреман!

Црвено-бели су као домаћини дошли до вођства од 1:0, а у понедељак од 21.00 покушаће да издрже вероватно најјачи Партизанов удар, у покушају "вечитог" ривала да одбрани титулу.

Дејан Радоњић волео би да на располагању има комплетан састав, али то према свему судећи, неће бити случај.

"Свесни смо да ће Партизан пред својим навијачима, који му увек дају велику подршку, дати све од себе и урадити све што је потребно да победи. Да би било супротно, морамо бити спремни да одговоримо и на квалитет и на искуство противника", рекао је Радоњић на конференцији за медије у недељу.

"Неће бити лако, јер нисмо у прилици да играмо у најјачем саставу. Ситуација са повређеним играчима је малтене идентична као пред прву утакмицу, тако да ће они који су здрави и спремни опет морати да дају и више него иначе".

У првој утакмици видело се да Радоњићева забринутост уочи финала није била срачуната да завара црно-беле. Јовић уопште није био у саставу, док је Марјановић одиграо 10 минута.

"Видећемо како ће бити до саме утакмице. У прилици смо да сагледавамо ситуацију од дана до дана и да доносимо одлуку. Можда се нешто промени до сутра увече, али нереално је да се поправи у тој мери, да од њих добијемо много више него у првом мечу".

Маик Цирбес са 17 поена је у значајној мери надокнадио учинак МВП-ја Евролиге.

"Ове сезоне је било доста ситуација када је одсуство неких играча надокнађено добрим партијама других. Сигурно да је Мајк одрадио добар посао, али за коначан тријумф је пре свега потребно да добром тимском игром парирамо једином прваку Србије до сада. То довољно говори о тежини нашег задатка..."

Домаћи терен, или у конкретном случају предност у броју навијача, ни ове ни претходних сезона нису били одлучујући фактори.

"Сигурно је да свима прија амбијент у коме уживаш подршку навијача, али да би дошли до остварења резултата који толико желимо, мора да се игра добро и када подршку има ривал... Није лако играти ни када је оваква врућина, али шампиони морају да раде тешке ствари", поручио је Дејан Радоњић.

Да ли у Звезди раде на психолошкој припреми играча, како би било што мање приговора судијама и чарки са противником, самим тим техничких грешака, па и могућих искључења?

"За нама је велики број одиграних утакмица, под притиском који је присутан током читаве сезоне. Имали смо огромну потрошњу у полуфиналу и финалу АБА лиге, сада опет... Психолошко стање играча не може да буде као што је било на почетку сезоне и постоје објективни разлози што су њихове реакције такве какве јесу", објаснио је Радоњић.

"Код свих нас је огромна жеља да узмемо титулу и то доноси додатну тензију. Наравно, чинимо све да играчи одиграју најбоље што могу и смање на минимум ствари због којих тим трпи током утакмице".

Друга утакмица почиње у понедељак у 21.00.

Коментари / 0

Оставите коментар