Radonjić: Šampioni rade teške stvari!

Trener Crvene zvezde Telekom kaže da će ekipa ući u drugi finalni meč plej-ofa sa istim hendikepima kao u petak.

Košarka 15.06.2015 | 15:40
Radonjić: Šampioni rade teške stvari!

Boban Marjanović "rovit", Stefan Jović i dalje nespreman!

Crveno-beli su kao domaćini došli do vođstva od 1:0, a u ponedeljak od 21.00 pokušaće da izdrže verovatno najjači Partizanov udar, u pokušaju "večitog" rivala da odbrani titulu.

Dejan Radonjić voleo bi da na raspolaganju ima kompletan sastav, ali to prema svemu sudeći, neće biti slučaj.

"Svesni smo da će Partizan pred svojim navijačima, koji mu uvek daju veliku podršku, dati sve od sebe i uraditi sve što je potrebno da pobedi. Da bi bilo suprotno, moramo biti spremni da odgovorimo i na kvalitet i na iskustvo protivnika", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u nedelju.

"Neće biti lako, jer nismo u prilici da igramo u najjačem sastavu. Situacija sa povređenim igračima je maltene identična kao pred prvu utakmicu, tako da će oni koji su zdravi i spremni opet morati da daju i više nego inače".

U prvoj utakmici videlo se da Radonjićeva zabrinutost uoči finala nije bila sračunata da zavara crno-bele. Jović uopšte nije bio u sastavu, dok je Marjanović odigrao 10 minuta.

"Videćemo kako će biti do same utakmice. U prilici smo da sagledavamo situaciju od dana do dana i da donosimo odluku. Možda se nešto promeni do sutra uveče, ali nerealno je da se popravi u toj meri, da od njih dobijemo mnogo više nego u prvom meču".

Maik Cirbes sa 17 poena je u značajnoj meri nadoknadio učinak MVP-ja Evrolige.

"Ove sezone je bilo dosta situacija kada je odsustvo nekih igrača nadoknađeno dobrim partijama drugih. Sigurno da je Majk odradio dobar posao, ali za konačan trijumf je pre svega potrebno da dobrom timskom igrom pariramo jedinom prvaku Srbije do sada. To dovoljno govori o težini našeg zadatka..."

Domaći teren, ili u konkretnom slučaju prednost u broju navijača, ni ove ni prethodnih sezona nisu bili odlučujući faktori.

"Sigurno je da svima prija ambijent u kome uživaš podršku navijača, ali da bi došli do ostvarenja rezultata koji toliko želimo, mora da se igra dobro i kada podršku ima rival... Nije lako igrati ni kada je ovakva vrućina, ali šampioni moraju da rade teške stvari", poručio je Dejan Radonjić.

Da li u Zvezdi rade na psihološkoj pripremi igrača, kako bi bilo što manje prigovora sudijama i čarki sa protivnikom, samim tim tehničkih grešaka, pa i mogućih isključenja?

"Za nama je veliki broj odigranih utakmica, pod pritiskom koji je prisutan tokom čitave sezone. Imali smo ogromnu potrošnju u polufinalu i finalu ABA lige, sada opet... Psihološko stanje igrača ne može da bude kao što je bilo na početku sezone i postoje objektivni razlozi što su njihove reakcije takve kakve jesu", objasnio je Radonjić.

"Kod svih nas je ogromna želja da uzmemo titulu i to donosi dodatnu tenziju. Naravno, činimo sve da igrači odigraju najbolje što mogu i smanje na minimum stvari zbog kojih tim trpi tokom utakmice".

Druga utakmica počinje u ponedeljak u 21.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar