Дуле: Какав је ово циркус?!

Зар није довољно циркузирање око тога како је ова Звезда настала?! "Толику количину мржње усмерене ка мени ја не могу да схватим", поручио је стратег црно-белих!

Кошарка 15.06.2015 | 18:40
Дуле: Какав је ово циркус?!

Комплетне сезоне тренер Партизана Душко Вујошевић потенцира причу о окршају "Давида и Голијата", што на терену, што ван њега. У сваком смислу - финансијском, играчком, вербалном... Али и судијском, о чему је трофејни стручњак посебно говорио после прве утакмице финалне серије плеј-офа Суперлиге и победе Црвене звезде. За Вујошевића остварене уз помоћ судија, које су према његовим речима, диктирале ритам игре и биле благе према актуелном шампиону Јадранске лиге.
"Први утисак јесте да су стручни штабови обе екипе гледали снимак меча, пажљиво, са екипама и одвојено. Ми смо лоцирали неке своје грешке. У једном делу нису изазване ниједним спорним детаљем, то су наше грешке у недостатку квалитета. Звезда је имала својих момената који су за респект", рекао је Вујошевић, а затим распалио први рафал:
"Туча с којом игра наш противиник и начин игре који се допушта Звезди... Па то је нечувено. Знате како они играју - када се лопта преноси, они играју максимално агресивно и прелазе границе фаула, улазе у тучу. Они на плејмејкерима мењају Дангубића и Лазића као добре одбрамбене играче, тиме нам одузимају енергију и концентрацију. Свирају им се фаулови, али тек пошто нас добро изударају. У кретњама близу коша ту су ударци, провокације, које се завршавају лактовима у леђа, гурањем играча".

Вујошевић је, у истом маниру, наставио:
"Начин игре који судије толеришу је срамотан. То је као туча као на локалним изборима. Шта је то - тучом до јединства у овим тешким данима", пита се трофејни стручњак и затим истиче:
"Партизан је патриотски клуб. Сви људи који су постизали резултате за клуб и репрезентацију су и наше легенде. Да ли је то начин на који се опходи прекма клубу који је 13 година узастопно шампион Србије. Да ли је могуће да се игра тако прљаво и да се то толерише. Шта треба - да се и ми потучемо, да извучем екипу са терена? Заиста нисам паметан како реаговати".

Он је објаснио да и Звезда објективно има својих квалитета, као и да би "право чудо било да их нису развили у ситуацији где су фаворизовани толико", али и да се српска кошарка претворила у циркус.
"Имају атлетски потенцијал, постоји неки ред и дисциплина у игри, зна се шта се код противника напада, међутим овакав начин игре је слика каква нас чека у свим другим сферама. Све време ове прве утакмице дозвољава се једна таква количина пљувања и мржње уперене према мени. Полиција ту само стоји и не реагује, а преко њих нас гађају и пљују. Вероватно је да би добили отказ да реагују. Не знам у шта се ово претвара - у циркус?! Дајте нам шлемове и штитове да се сами бранимо", каже Вујошевић и додаје:
"Зар није довољан циркус оваква Звезда каква јесте и начин на који је настала? Са све УППР-ом и порезом који им је признат на само 2,5 одсто, а пријавили су смешну суму новца. Све ово не значи да Звезда не може да добије утакмицу, али на поштен начин. Хвала НИС-у који нам даје помоћ од 800.000 евра, које ми дајемо на плаћање пореза са све каматама, док се нашим комшијама омогућувају све бенфиције".

Домаћин другог сусрета два вечита ривала у финалу биће Партизан, а утакмица се игра у понедељак од 21 час у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар