Dule: Kakav je ovo cirkus?!

Zar nije dovoljno cirkuziranje oko toga kako je ova Zvezda nastala?! "Toliku količinu mržnje usmerene ka meni ja ne mogu da shvatim", poručio je strateg crno-belih!

Košarka 15.06.2015 | 18:40
Dule: Kakav je ovo cirkus?!

Kompletne sezone trener Partizana Duško Vujošević potencira priču o okršaju "Davida i Golijata", što na terenu, što van njega. U svakom smislu - finansijskom, igračkom, verbalnom... Ali i sudijskom, o čemu je trofejni stručnjak posebno govorio posle prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige i pobede Crvene zvezde. Za Vujoševića ostvarene uz pomoć sudija, koje su prema njegovim rečima, diktirale ritam igre i bile blage prema aktuelnom šampionu Jadranske lige.
"Prvi utisak jeste da su stručni štabovi obe ekipe gledali snimak meča, pažljivo, sa ekipama i odvojeno. Mi smo locirali neke svoje greške. U jednom delu nisu izazvane nijednim spornim detaljem, to su naše greške u nedostatku kvaliteta. Zvezda je imala svojih momenata koji su za respekt", rekao je Vujošević, a zatim raspalio prvi rafal:
"Tuča s kojom igra naš protivinik i način igre koji se dopušta Zvezdi... Pa to je nečuveno. Znate kako oni igraju - kada se lopta prenosi, oni igraju maksimalno agresivno i prelaze granice faula, ulaze u tuču. Oni na plejmejkerima menjaju Dangubića i Lazića kao dobre odbrambene igrače, time nam oduzimaju energiju i koncentraciju. Sviraju im se faulovi, ali tek pošto nas dobro izudaraju. U kretnjama blizu koša tu su udarci, provokacije, koje se završavaju laktovima u leđa, guranjem igrača".

Vujošević je, u istom maniru, nastavio:
"Način igre koji sudije tolerišu je sramotan. To je kao tuča kao na lokalnim izborima. Šta je to - tučom do jedinstva u ovim teškim danima", pita se trofejni stručnjak i zatim ističe:
"Partizan je patriotski klub. Svi ljudi koji su postizali rezultate za klub i reprezentaciju su i naše legende. Da li je to način na koji se ophodi prekma klubu koji je 13 godina uzastopno šampion Srbije. Da li je moguće da se igra tako prljavo i da se to toleriše. Šta treba - da se i mi potučemo, da izvučem ekipu sa terena? Zaista nisam pametan kako reagovati".

On je objasnio da i Zvezda objektivno ima svojih kvaliteta, kao i da bi "pravo čudo bilo da ih nisu razvili u situaciji gde su favorizovani toliko", ali i da se srpska košarka pretvorila u cirkus.
"Imaju atletski potencijal, postoji neki red i disciplina u igri, zna se šta se kod protivnika napada, međutim ovakav način igre je slika kakva nas čeka u svim drugim sferama. Sve vreme ove prve utakmice dozvoljava se jedna takva količina pljuvanja i mržnje uperene prema meni. Policija tu samo stoji i ne reaguje, a preko njih nas gađaju i pljuju. Verovatno je da bi dobili otkaz da reaguju. Ne znam u šta se ovo pretvara - u cirkus?! Dajte nam šlemove i štitove da se sami branimo", kaže Vujošević i dodaje:
"Zar nije dovoljan cirkus ovakva Zvezda kakva jeste i način na koji je nastala? Sa sve UPPR-om i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca. Sve ovo ne znači da Zvezda ne može da dobije utakmicu, ali na pošten način. Hvala NIS-u koji nam daje pomoć od 800.000 evra, koje mi dajemo na plaćanje poreza sa sve kamatama, dok se našim komšijama omogućuvaju sve benficije".

Domaćin drugog susreta dva večita rivala u finalu biće Partizan, a utakmica se igra u ponedeljak od 21 čas u hali Pionir.

Komentari / 0

Ostavite komentar